Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam od jakiegoś czasu mam gdzieś wyciek diesla mianowicie po przejechaniu 10km z okolic odmy wydobywa się biały dym o zapachu diesla, dostaje się również do kabiny oraz auto zaczęło mocniej kopcić na czarno, wcześniej potrafiło puścić bączka tylko na wyższych obrotach.

Mechanik obejrzał i stwierdził że to wina wtrysków. Dodam również, że silnik dziwnie pracuje wydaje dziwne dźwięku na pierwszy rzut ucha ciezko je wychwycić. 

Zgadzacie się z mechanikiem? 

Mam również pytanie co do skrzyni automatycznej 6hp, ten sam mechanik stwierdził ze skrzynia jest do regeneracji całkowitej. Stwierdził to na podstawie obrotów mianowicie jak się jedzie między 90-100km/h samochód ma obrotów 1800-2000 odpuszczając pedał gazu obroty od razu spadają do 1500 i dopiero wtedy zaczynaja spadać powoli. Dzieje sie tak w okolicach tej prędkości jadąc więcej czy mniej obroty spadają tak o 100-200. Skrzynia ogólnie pracuje delikatnie twardo potrafi szarpnąć w 99% przypadków gdy wrzuca 4 bieg ale jest to tak delikatne że pasażer tego nie wyczuje. Niby jest to skrzynia adaptacyjna samochód trochę przeszedł i nie jeździłem nim ciagle tym samym stylem jazdy przez miesiąc musiałem jeździć bardzo delikatnie nie przekraczając 2 tys obrotów. Co o tym sądzicie?