Skocz do zawartości

Silnik przerywa i szarpie w 320i

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 55
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Jedno mnie zastanawia, na benzynie szarpanie wystepowalo rzadziej oraz slabiej. Natomiast na gazie szarpanie wystepowalo praktycznie na kazdym biegu oraz bylo mocno odczuwalne. Moze ktos z forumowiczow zna odpowiedz dlaczego ?

Dzieje sie tak, poniewaz gaz jest duzo wrazliwszy niz benzyna i dlatego wszystko na nim duzo wyrazniej czuc, w sumie dzieki temu latwiej jest szybko wylapac jakas usterke.

Ja sie z takim problemem uporalem naprawiajac naderwany kabel sondy i wymiana swiec na nowe. Teraz na benzynie chodzi i odpala lux, na gazie z kolei ma troszke fochy ale raczej na zimnym, domyslam sie ze to kwestia regulacji, bo mam nowy parownik :)

Wysyłane z mojego HTC HD2 za pomocą Tapatalk 2

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Podłącze się. Posiadam 320i z silnikeiem M54. Na zimnym silniku jak i gdy się nagrzewa to przerywa. Występuje wtedy jak lekko przyśpieszam w okolicach obr 2-3tyś obr. Jak już autko sie nagrzeje to nie ma żadnych problemów. Co może być przyczyną?

edit: Bardzo przepraszam. Nie zauważyłem, że wskoczyłem do działu E36. Mój problem dotyczy E46

• 1 rok później...
Opublikowano
U mnie problem rozwiązany: za silnikiem idzie wiązka kabli do wtrysków. przetarły się i dotykały masy, czyli otwierały się wiele razy dodatkowo, a nawet stale były otwarte.
Opublikowano
Teraz byl nowy problem wypadaly zaplony. Wymienione swiece, dalej wypadaly, posciagalem wężyki od wtryskow gazowych i pokolei ustami wdmuchiwalem powietrze do nich i stwierdzilem ze jeden puszcza a co za tym idzie leje, a ze elektrozawor na parowniku mi nie działa to nawet na benzynie lał ten gazowy, to zakręciłem na butli i na gazie zrobil sie naprawdę znowu b28 prawdziwe. Tydzień jeżdżę tylko na benzynie bo sie zastanawiam czy czyścić hany zielone czy kupowac nowe i dzisiaj auto w trasie dostalo porzadnie w tylek non stop 160-200 i na swiatlach wypadaly zaplony... Kurde załamałem sie bo muslalem ze będzie juz lala ale nie. Co sprawdzać koledzy pomóżcie