Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Górny silniczek przyjmuje dwie pozycje. Nie wiem czy się go koduje (nie znalazłem), kilka razy już wymieniałem bez kodowania, bo nie znalazłem takiej opcji, ale po samej wymianie nie sypie błędami i chodzi przez wiele lat poprawnie. W ISTA jest opcja wymuszenia otwarcia i zamknięcia rolet. Jak się rolety zatną to masz oczywistą sytuację, gorzej jak raz chodzi a raz nie. Na szczęście górny silniczek nie jest drogi. Oczywiście do sprawdzenie same rolety czy chodzą bez zacięć (czasem coś przymarznie)

DDE -> Control Unit -> Control list -> Ecu functions -> Radiator Shutter czy radiator blind. Jakoś tak - ale piszę z głowy, jeśli chcesz dokładną ścieżkę to jutro napiszę, bo dzisiaj jestem bez komputera. Ewentualnie wyszukaj radiator Shutter, blind w spisie. 

S

Opublikowano

Opis z ista:

"The top radiator blind has two positions: open and closed (initial position).

The radiator blind drive at the top and botton are supplied with terminal 30B via The front power distribution box."

Nigdzie nie ma wzmianki o konieczności adaptacji napędu rolet.