Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, kilka dni temu na ekranie w F10 zaczął wyświetlać się napis "NO SIGNAL."

Wersja 520d z 2013r. wersja nawigacji Professional (NBT).
Nie jestem biegły w tematach samodzielnych napraw tego typu, przejrzałem Google i tematy na forum - przyczyn może być wiele od przewodu lub bezpiecznika do uszkodzonego komputera. Chciałbym Was poprosić o podpowiedź jak się zabrać za diagnostykę i czy może ktoś polecić miejsce w okolicy Katowic gdzie sobie z tym poradzą? Jeśli okaże się, że komputer jest uszkodzony to czy można zamiast kupować nowy (lub używany) wmontować tam coś lepszego typu ekran z androidem oferowany przez comfortmedia?

Jakiś czas temu zamontowałem wideorejestrator z funkcją monitorowania parkingowego, który po podpięciu na stałe każdego dnia rano wyrzucał błędy o wysokim zużyciu akumulatora, jednak akumulator nigdy nie padł. Czy usterka komputera może być powiązana z akumulatorem? Przy okazji - macie na to jakiś patent? np. podpięcie zwykłego powerbanka, który w nocy odciąży akumulator a w dzień się podładuje podczas jazdy? Będę wdzięczny za pomoc. Pozdrawiam

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Bez podlaczenia sie do komputera diagnostycznego, to mozesz tylko zgadywac. Jak radio gra normalnie, to znaczy ze tylko nie ma polaczenia z ekranem. Jak jest ogolnie cisza, to cos sie stalo z jednostka glowna (zwana przez Ciebie "komputerem"). W BMW ekran jest osobnym urzadzeniem i jest tylko wyswietlaczem. Caly idrive, radio, nawigacja itd jest w jednostce glownej, tam gdzie pchasz plyte CD/DVD. Jezeli Ci padl wyswietlacz, to ekran z Androidem jest rozsadnym rozwiazaniem. Jezeli masz problem z jednostka glowna, to ekran z Androidem nic Ci nie da, bo nadal dziala on jako podstawowy wyswietlacz, oferujac dodatkowe funkcje Android.

• Dziękuję 1
Opublikowano

Dzięki za wyjaśnienie tematu. Radio nie gra więc pewnie jednostka główna zakończyła swój żywot. We wtorek jestem umówiony na diagnostykę więc dam znać co dalej i jakie koszty żeby inni w przyszłości mieli szersze info przy tym samym problemie.