Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Jak slusznie zauwazyl Luk, prostownik sie nie nadaje, chodzi o Ampery, nie Volty. 

• Lubię to 1
Opublikowano

Wiem, montuje szafy telekomunikacyjne na niskim napieciu i dużym przekrojem kabla, właśnie przez wysokie natężenie prądu stałego.

Mnie tylko chodzi o zabawę appkami typu XHP żeby lepiej akumulator podładować,

niż siedzieć na włączonych lampach z petem na szybko bo przecież piszą że "ino rachu-ciachu i po strachu" .

Ja mam xhp od mojego mechanika, bo dopiero od niedawna mógłbym przez appke, tam to robili jak mówicie.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Kurde zastanawiam się mocno nad tym xhp, mam już nawet adapter WiFi kupiony na alim ( ktoś tu z forum go polecał ) ale nie mam żadnego źródła prądu.  Pojechałbym do Poznania do chłopaków ale mam 70km i nie robią poprawek tylko mogą po 24h co najwyżej usunąć moda więc lipa. Boje się że mi zacznie skrzynia za mocno kopać.  

Opublikowano

20 godzin temu, Lodini88 napisał(a):

Kurde zastanawiam się mocno nad tym xhp, mam już nawet adapter WiFi kupiony na alim ( ktoś tu z forum go polecał ) ale nie mam żadnego źródła prądu.  Pojechałbym do Poznania do chłopaków ale mam 70km i nie robią poprawek tylko mogą po 24h co najwyżej usunąć moda więc lipa. Boje się że mi zacznie skrzynia za mocno kopać.  

Nie zachęcam do samodzielnej instalacji, możliwe, jak zostało już w tym wątku powiedziane, że miałem dużo szczęścia, ale cały proces trwał 3 minuty na stage 0 (zgranie stock'a), natomiast instalacja stage 2 - dosłownie 1 minutę. Mam świeży akku 105ah, sprawdziłem przed flashowaniem % naładowania - było w okolicach 90. 

Co do samego xHP podtrzymuję to co napisałem wcześniej. Obecnie zmieniłem na stage 3 i w mojej ocenie comfort nie odbiega od stage 2 zauważalnie (spalanie nadal niższe niż na stoku średnio o 2l w mieście), natomiast sport plus to jest po prostu ogień. Normalnie kopie, przy odpuszcza II gazu daje subtelne popsy, które można podbić w ustawieniach. 

Podsumowując, dla mnie w cenie z Black Friday (-15%) jest to akceptowalny zakup. Wiadomo, lepiej, żeby cena była jak najniższa, ale to dopracowany produkt, dający wiele opcji do modyfikacji, z supportem, z możliwością jednokrotnego przeniesienia licencji na nowy samochód, oczywiście marki BMW, tego samego użytkownika. Każdy musi podjąć sam decyzję. 

• Lubię to 1
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Nie będę nikogo nakłaniać do złego, ale w swoim f31 instalowałem xhp bez prostownika 🙂

spacer.png

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano (edytowane)
W dniu 10.01.2025 o 08:30, Kuj0n napisał(a):

Nie będę nikogo nakłaniać do złego, ale w swoim f31 instalowałem xhp bez prostownika 🙂

A ja sflashowalem kilkanascie aut bez podtrzymania, ale robilem moduly po kolei, czasem w grupach. 🙂

Jak znamy auto i jego akumulator (w tym jest w pelni naladowany) - raczej nie jest to duzy problem. Gorzej jak ktos z ulicy przyjezdza i nie wiemy z czym mamy do czynienia.

Edytowane przez luk_byd
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

No tak Luk, ale, masz sprzet aby, jesli sie skrzynia uwali, to ja postawisz bez problemu. Mowa jest o zjadaczach chleba, nie warsztatach. 

Opublikowano

Poprzedni właściciel wgrał do mojego auta (550D)  stage 2 trudno mi to porównać do ori .... ale przejechałem się dziś autem kolegi 530D i jego skrzynia chodziła duuuużo ospalej - nie chodzi tu jakieś wysilone i wydumane wymagania - jazda po mieście raczej przepisowa bez nasilania się na jakieś testy... Moja z z xHP pracuje lepiej ... Nie wiem czy auto mntej pali czy więcej bo moje jest mocno "dłubane" a pali tyle co kolegi 530D W seriii (a nawet odrobinę mniej - przy zwykłym nie wysilonym użytkowaniu) 

Opublikowano
W dniu 2.01.2025 o 15:34, Lodini88 napisał(a):

podeslesz linka? bo swoim lacze sie z roznymi aplikacjami a xp krzyczy ze chce neta i trzeba przelaczac sie miedzy adapterem a internetem.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Xhp włączasz z internetem a potem po załadowaniu aplikacji łączysz się z adapterem już bez neta.

• Lubię to 1

spacer.png

Opublikowano
W dniu 3.12.2024 o 10:35, derlysy napisał(a):

No nie wiem czy temat jest mało popularny. Wręcz przeciwnie 😉 jestem na 5 grupach fb i tam xhp to popularny produkt. W skrócie ode mnie. Mam stage 3 wgrany w M550i miałem wgrany 6 lat w serii F10 w silniku 525xd który był po programie. Minusów brak. Dużo lepsze działanie skrzyni. Seryjny soft słabo ogarniał dłubniętą efkę. Stage 1 i 2 dla mnie do zapomnienia. Zero poprawy pracy skrzyni.

Witam.

Podaj proszę co było w twoim stage 3 modyfikowane i co finalnie pokazała hamownia.

Pozdrawiam.

Piotr

Opublikowano

Ja wczoraj byłem niestety na hamowni i zamiast 184km wyszło 167km. Przebieg wykresu idealny, turbo dobrze wstaje. Dziwne bo wygląda wszystko prawidłowo tylko jakies 10% mniej koni i nm. Odpusciłem sobie tylko nie wiem gdzie szukać problemu, błedów zero, auto nie szarpie, pracuje rowno, dobrze odpala, nie dymi.    Albo dpf przytkany albo cos z układem paliwowym ?

Opublikowano (edytowane)

A auto z jakiego rynku ? 

Edytowane przez saab
Opublikowano

Hamownia  liczy   straty   wiec   obojetnie jakie  masz  koła , mogą być mniejsze większe  bez różnicy. 

Zwykle   podawana jest moc na kołach 

W usa podają   moc na silniku