Skocz do zawartości

Czy jest możliwość zainstalowania systemu ASC w BMW 325 93r?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Żeby mnie źle nie zrozumiano, nie mam nic przeciwko ASC, nawet jestem zwolennikiem tego , ponieważ jadąc w trasę po zaśnieżonych i sliskich nawieżchniach na prostej drodze bardzo sie przydaje i pomaga uniknąc poslizgu , szczegolnie na zakrętach raz mnie uratowało od skasowania samochodu przy predkosci 120km/h na łuku , chodzi mi tylko o te strome podjazdy wtedy system powinien badać kąt nachylenia samochodu i jakoś go wyłączac,

P.S. Co do łańcuchów to z moim prześwitem w nadkolu , to by chyba same iskry szły :mrgreen:

ZAWIOZĘ NA ŚLUB !!!!

%5B640%3A129%5Dhttp%3A//xenonis.whitestarprogramming.de/save_the_e36/img/pics/banner.gif

Opublikowano
Żeby mnie źle nie zrozumiano, nie mam nic przeciwko ASC, nawet jestem zwolennikiem tego , ponieważ jadąc w trasę po zaśnieżonych i sliskich nawieżchniach na prostej drodze bardzo sie przydaje i pomaga uniknąc poslizgu , szczegolnie na zakrętach raz mnie uratowało od skasowania samochodu przy predkosci 120km/h na łuku , chodzi mi tylko o te strome podjazdy wtedy system powinien badać kąt nachylenia samochodu i jakoś go wyłączac,

P.S. Co do łańcuchów to z moim prześwitem w nadkolu , to by chyba same iskry szły :mrgreen:

No spoko. O prosta glownie mi chodzi.

Myslalem bardziej o lancuhach na jakis 15 lub 14 stalowych. Na fele aluminiowe raczej lancucha nikt nie zaklada. Pozdrawiam.

Sprzedam nowy filtr powietrza MANN C31143 BMW E60 E61 E63 E64 - 90 zł z wysyłką

Opublikowano

No spoko. O prosta glownie mi chodzi.

Myslalem bardziej o lancuhach na jakis 15 lub 14 stalowych. Na fele aluminiowe raczej lancucha nikt nie zaklada. Pozdrawiam.

nazimę mam 15 alusy z BMW 5 z ET 18 i też nie ma za wiele miejsca

ZAWIOZĘ NA ŚLUB !!!!

%5B640%3A129%5Dhttp%3A//xenonis.whitestarprogramming.de/save_the_e36/img/pics/banner.gif

Opublikowano
Kazdy mowi czy jest dobry czy nie ja wiem ze raz moze sie przydac ten ASC a raz nie jednak chcialbym go zalozyc bo napewno wiecej sie przyda niz nie tylko ciekaw jestem co dokladnie jest potrzebne i jaki bylby tego koszt.........pomozecie czy nie??
Opublikowano
Potrzebował byś: Pompy ABS(jest inna), przepustnic (u ciebie jest jedna w aucie z ASC dwie), elektryczny sterownik dodatkowej przepustnicy, komputer ABS/ASC i pewnie jeszcze kupe innych pierdół, masz inne wiązki itd. Odpuść sobie tą zabawę.
Opublikowano
Dodam jeszcze że w aucie z ASC jest inna wiązka do komputera silnika i inna instalacja samochodu, czujniki ABSu mają po 3 piny i nigdy nie masz pewności że taka samoróbka będzie działać bez zarzutu. Montuje właśnie silnik 325 coupe z ASC do coupe bez ASC i w praktyce widzę ile trzeba byłoby przerabiać żeby ten układ cały przełożyć.