Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Otóż mój problem polega na tym iż wymieniałem amortyzatory na przód i po wymianie lewego amortyzatora przygniótł się lekko kabelek od czujnika prędkości przedniego lewego koła po czym na desce rozdzielczej wyskoczyły mi 3 żółte błędy ABS, Break, i żółty trójkącik w kółeczku (Przepraszam ale nie wiem co to jest i jak inaczej to opisać) , czujnik oczywiście dziś wymieniłem błędy skasowane po 20 metrach przejechanych błędy ponownie wróciły po podłączeniu kompa ukazały się takie kody : 5E40 , 5D90 , 5DF4, 5D93 ich opisy znam wskazują na wymieniony czujnik dużo szukałem w necie wszystko wskazuje na czujnik. Nic innego w aucie dotykanego oprócz amortyzatorów nie było a żadnych podobnych nawet błędów też nie. Sprzedawca czujnika gwarantuje jego sprawność przed wysłaniem rzekomo sprawdzany i 2 lata gwarancji na niego daje . 

Pozdrawiam i liczę na jakieś rady lub sugestie bo już nie mam pomysłu.

Opublikowano

Niestety ale wszystko git 😕 

Dodam jeszcze zdjęcie z diagnozy

Nie wiem może ewentualnie wrócić jeszcze raz do tego samego czujnika.

Za pierwszym razem po wymianie amortyzatorow błędy pojawiły się po odpaleniu zapłonu natomiast po wymianie czujnika pojawiły się one po jakimś czasie tak jak pisałem około 20 m 

IMG_0916.jpeg

Opublikowano

Jak dla mnie to czujnik nie czyta poprawnie - błąd kierownicy pewnie zniknie, jakbyś prosto się przejechał, ale samochód o tym nie wie bez czujnika.

Chyba bez podglądania livedata się nie obejdzie.

Opublikowano

Jeszcze możesz sprawdzić stan prawego tylniego. Ewentualnie możesz kupić nowy czujnik z zamiarem zwrotu na 14 dni i sprawdzić ponownie przód.

Na pewno diagnoza prędkości kół podczas jazdy da pewność. 

Opublikowano

Niestety będę w stanie dopiero w sobotę coś podziałać także dopiero wtedy dam aktualizacje czy to ten nowy czujnik zawalił całą sprawę czy też nie póki co załamany brakiem jakichkolwiek rezultatów (wiele patentów z YouTube i zagranicznych forum próbowałem 0 poprawy ) Mam nadzieję, że do soboty ktoś kto miał podobny problem da jakieś rozwiązanie .