Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Cześć, auto to e61 m54b25 2004r, kupiłem już z opisaną niżej usterką. 

Ccc nie pozwala na zmianę wielu ustawień w różnych miejscach. Dla przykładu wchodzę w klimę i chcę zmienić siłę nawiewu na wyświetlanych paskach, mogę wybrać interesujące mnie miejsce i zmienić wartość w pasku, wartość zmienia się w trakcie kręcenia idrive a po 1 sekundzie wraca do poprzedniej pozycji tak jakby w ogóle nie zapamiętywał tych danych. To samo w niektórych opcjach w menu np. Próbuję zaznaczyć kierunkowskazy autostradowe i kwadrat się zaznacza po czym po 1 sekundzie odznacza sam. Niektóre opcje działają poprawnie i można je zmieniać np. regulacja tonów działa i zapamiętuje się. 

Ccc ma wgrane jakieś dzikie spolszczenie w ekranie głównym widać nawet jakiś polski adres www...

Pytanie jak to naprawić? Pomyślałem o przekodowaniu ccc, i pytanie brzmi czy to dobra droga a jeśli tak to które moduły i czy po prostu ncsem i pustym plikiem man czy jakaś inna procedura? 

Z góry dzięki za pomoc 

Edytowane przez Kataklysm999
Opublikowano

Przekoduj pustym man-em Cappl albo Mask, w zależności co masz w aucie wszystko wróci do normy. 

Ktoś pozaznaczał co się da przy kodowaniu radia no ale jak nie masz czegoś fizycznie w aucie to nie zmienisz ustawień w idrive.