Skocz do zawartości

Polaczenie aplikacji z samochodem z USA

wielki_szu

Rekomendowane odpowiedzi

22 godziny temu, M4R10 napisał(a):

@wielki_szu za wiele nie napisałeś na czym utykasz. Może zacznij od tego wątku 

Aplikacje mam. Już w połowie uzupełnioną. Przy wpisaniu danych wychodzi mi komunikat ze zdjęcia. Postaram się ogarnąć, to z supportem BMW USA tak jak w wątku, który przesłałeś. 

IMG_3020.png

IMG_3021.png

• 1 miesiąc temu...
  • Zasłużeni forumowicze

@rkurak na pierwszym zrzucie ekranu masz napisane, w starym idrive 7 ściągałeś pasek notyfikacji z góry i tam były wiadomości. Niestety nie wiem jak to wygląda w idrive8. Na zdrowy rozsądek jak powinieneś dostać alert w czasie rzeczywistym o tym na wyświetlaczu.

W dniu 7.09.2023 o 13:05, M4R10 napisał(a):

@rkurak na pierwszym zrzucie ekranu masz napisane, w starym idrive 7 ściągałeś pasek notyfikacji z góry i tam były wiadomości. Niestety nie wiem jak to wygląda w idrive8. Na zdrowy rozsądek jak powinieneś dostać alert w czasie rzeczywistym o tym na wyświetlaczu.

Niestety w samochodzie nie mam żadnego alertu dotyczącego kodu bezpieczeństwa...

W dniu 11.09.2023 o 23:30, rkurak napisał(a):

Niestety w samochodzie nie mam żadnego alertu dotyczącego kodu bezpieczeństwa...

Może warto spróbować zeskanować kod QR z poziomu samochodu poprzez aplikację myBMW - wtedy kod nie jest potrzebny (na bazie iD7)

BMW THE1 F40 120d - M Sport, Skyscraper Grey (2022)

Odebrany! https://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=229&t=395918

icon1.png

W dniu 13.09.2023 o 10:34, patryk0402_ napisał(a):

Może warto spróbować zeskanować kod QR z poziomu samochodu poprzez aplikację myBMW - wtedy kod nie jest potrzebny (na bazie iD7)

Nie mam możliwości zeskanowania kodu QR. Może ktoś kto robił konwersję z USA na PL czegoś nie dokończył...

Próba zalogowania do connection drive kontem BMW ID z USA i Europa kończy się niepowodzeniem. Na stronę Web mogę się zalogować 

IMG_8149.jpg

IMG_8150.jpg

IMG_8151.jpg

IMG_8148.jpg