Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, 

Czy ma ktoś schemat lub orientuje się, na której kostce i którym pinie w module panoramy (MDS) jest prąd i ile V on wynosi? U mnie znajduje tylko na jednym ciemno zielonym pinie 5V, co wydaje się dosyć mało, a sama inpa/ista nie widzi mi tego modułu. 

Dodatkowo namierzyłem, ze ten przewód 5V idzie do kostki od modułu PDC, wiec ten prąd chyba nie ma gdzie zanikać po drodze. 

Moduł dołożyłem po kupnie samochodu bo ktoś go wcześniej zdemontował z samochodu (jak również jedną rolete panoramy), sprawdziłem w CAS wartości FA i według dekodera VIN wyposażenie panoramy u mnie to kod S402A i wartość $402 jest dodana do FA. 

Moduł jest sprawny z gwarancją. 

Sprawdziłem dwa bezpieczniki w skrzynce odpowiedzialne za panoramę, są ok. 

Gdzie dalej szukać?

Opublikowano
3 godziny temu, Borsuczek napisał(a):

Dziękuje, choć na tym schemacie nie ma żadnych informacji o napięciach. 

Czy ktoś się orientuje czy pin czerwony na czarnej kostce do modułu wynosi 12V czy mniej? Chciałbym podać 12V na krótko by się upewnić, ale pomylić się mogę tylko raz. Jeśli ktoś ma dostęp do modułu i mógłby sprawdzić to będę wdzięczny. 

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Skoro idzie z JBBF to jest to 12V. Większosc rzeczy jest zasilane 12V i ewentualnie obniżane przez sprzet dalej.