Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze

W usłudze BMW Online w ramach BMW ConnectedDrive jest zawarta m.in. usługa My Info, która pozwala na przesłanie do systemu nawigacyjnego auta adresów celu, numeru telefonu np. hotelu, a nawet trasy zaplanowanej w Google Maps za pomocą "Google Send to Car". Przesyłane są też na bieżąco informacje o korkach czy objazdach. Subskrypcja jest płatna.

Były F15 fabrycznie wyposażone w CarPlay. Opcja 6CP integracja smartfonów / przygotowanie Apple CarPlay.

• Zasłużeni forumowicze

Nie ma po VIN nie ma w aucie. Nie czaruj rzeczywistości. S4UR taki kod po vin ma ambient. Nie ma na liscie s4ur czy tam 4ur to nie ma go na wyposażeniu.

Edytowane przez feel_x

🙃🙃

• Zasłużeni forumowicze
43 minuty temu, matelek87 napisał(a):

Na marginesie - sprzedawca twierdzi ze nie ma ambient bo sprawdzał. Można wyczytać z kodów czy jest czy go nie ma ? 

Można. Ambient jest w opcji 563 pakiet dodatkowego oświetlenia. Jak się okazuje nie był to standard na polskim rynku. Na niemieckim każde F15 to miało. Brak opcji 563 oznacza, że ten egzemplarz oprócz ambientu nie ma też podświetlenia lusterek do makijażu, na nogi z przodu i z tyłu, podświetlenia schowka, lampek do czytania z przodu i z tyłu, podświetlenia w tylnej klapie, lusterkach i świateł do wysiadania.

Nie ma opcji 4UR w F15.

• Zasłużeni forumowicze

Jeżelim

2 godziny temu, matelek87 napisał(a):

Ok, dziekuje za info. Za tyle kasy to jednak jakieś wymagania są, jadę oglądać roczne Tarraco 😉 

Jeżeli wymagania dotyczące gadżetów są dla ciebie kluczowe, to czemu nie.

Twoja forsa, możesz ją przeznaczyć i na takie auto.

Natomiast cudów nie ma, zapewne zdajesz sobie sprawę z tego, że ze Seata beemki nie zrobisz.

I że na tym forum takie słowa wzbudzają najwyżej uśmiech...

I to raczej uśmiech politowania.

Przepraszam - nie chciałem się odzywać, ale nie mogę się opanować...

PS. Że przez grzeczność nie wspomnę o czymś takim, jak wartość rezydualna pojazdu...

Edytowane przez miczek.mk

SAAB ready for take off.

codzienność:
- fajna Octavia Elegance Combi 2.0 TDI+ Sportline (DE)
- dobry Touran 2.0 TDI+ CUP (F)
- praktyczne Caddy 2.0 TDI+ Edition35 (F)
czas wolny:
- nerwowe  BMW M140i 340KM RWD shadow finale edition (PL)
weekendy:
- przyjazny Lexus GS-F Sport 477KM (PL)
zabawki:
- zaskakujący SAAB 9-5 Aero 2.3T manual MY2001 MapTun Stage3 (L)

plany:
- ostre BMW M8 Competition Coupé (PL)

• Zasłużeni forumowicze

całkowicie inne auta, jak ważniejszy przebieg, rocznik i gadżety to seat może dać więcej, jak ważniejsze auto, komfort i wykonanie to f15 będzie lepsze

Samochody które były złe jak były nowe, odradzają się w Polsce jako używane BMW

Każdy ma swoje zdanie ale takie komentarze to zostawcie dla siebie, po co mam pakować tyle kasy w 5 letnie auto które muszę doposażyć w pierdoly które gdzie indziej mam w rocznym czy dwuletnim aucie w standardzie?

trzeba zejść na ziemie, bmw to tylko tak jak inne dupowoz , na szczęście ja już dojrzałem dawno do tego aby to głośno mówić. 

Nie wykluczone ze kupię f15 na chwile bo ciekawy jestem jak to się układa, jednak aby na stałe wrócić do marki to tylko zakup x5 powyżej 2020, niestety na chwile obecna są inne ważniejsze wydatki niż auto za ponad 200 k 😉 

• Zasłużeni forumowicze

To na złym forum jesteś kolego. O dupowozie to możesz pisać na jakimś ogólnym forum motoryzacyjnym jak autocentrym czy cos. Tam Ci doradza ze wszystkich marek co by wybrać najlepszego z wyposionym wyposażeniem 😉

🙃🙃

Ale taka jest prawda, to tylko auto takie jak każde inne, rzecz nabyta którą dziś masz, a jutro ktoś ją zakosi albo rozbije. 

Natomiast jeżeli mam dać tyle kasy , to pomimo tego ,że nie jestem wybredny, to jakieś wymagania życia codziennego są.

Po co na siłę brać model który nie oferuje rozwiązań które umilają jazdę ?  Bo to BMW ? no sorry. 

Wracając do sedna tematu - auto odpuszczam, może komuś ten temat posłuży. 

Jeżeli ktoś ma auto z 4 strefową klimą i różnymi pierdołami to zapraszam do kontaktu., ew. mogę przejąć leasing ale to już G05 musi być. 

Edytowane przez matelek87

• Zasłużeni forumowicze

Prawda czy nie prawda, to piszesz to na złym forum. Ogólne rozmowy o modelach markach prowadzą ludzie na forach ogólnych gdzie nie ma faworyzowania konkretnej marki. Tutaj jest to bez sensu bo każdy będzie po tobie jechał za obraze majestatu bmw 🤣 wyskoczyles z seatem i juz ktos sie zbulwersował 😅 

Kup to co ci się podoba i w czym będziesz się czuł komfortowo. Ja np szukałbym wśród bmw tego co mi odpowiada, na pewno nie kuplbym seata czy np. Citroëna lub renault. 

Edytowane przez feel_x

🙃🙃

W dniu 23.06.2023 o 19:22, Borsuczek napisał(a):

Jeśli chodzi o możliwe w F15 systemy asystujące to w tym egzemplarzu brakuje Speed Limit Info, ostrzeżenia o zmianie pasa ruchu, Surround View, Head-Up Display, Night Vision oraz aktywnego tempomatu.

ale to auto ma ACC:

05AR     Asystent omijania korków
05AT     Driving Assistant Plus

wiem, ze to żaden dowód, ale ma z przodu kratkę od ACC oraz przyciski na kierownicy.

W 5AT też wchodzi ostrzeżenie o zmianie pasa ruchu, trzymanie pasa ruchu i chyba ostrzeganie przed wtargnięciem pieszych.

5AR - sam (lekko) skręca do prędkości 30km/h jak masz ręce na kierownicy

Retrofity: 2VB - TPMS (RPA -> RDC); 302 - alarm; 5AC - HBA; 5AS (Driving Assistant: LDW+FCW); 5AS -> 5AT (Driving Assistant Plus: ACC+LDW+FCW); 5AR - TJA; 6UK+5A3 - NIVI3 + Targeted illumination

• Zasłużeni forumowicze

Słuszna uwaga. Ten samochód ma ACC, które rzeczywiście jest zawarte w 5AT. Mój błąd. Przepraszam.

Jeśli chodzi o brak ostrzeżenia o zmianie pasa ruchu to miałem na myśli opcję 5AG czyli radarowe monitorowanie martwego pola po lewej i prawej stronie pojazdu od 20 km/h z ostrzeżeniem przez wibracje kierownicy i migający symbol na lusterkach. Trafniej byłoby: "przed zmianą pasa ruchu".

nie wiem po co piszesz takie rzeczy , chyba tylko żeby sobie ego podbić ,  jeżeli chcesz wywołać jakąś reakcję to nie u mnie 😉

Dalsze takie zaczepki pozostaną bez odpowiedzi.

a odpowiadając merytorycznie - są tu sprzeczne informacje od kilku różnych ludzi - więc może i ta opcja została błędnie odczytana po kodach. 

A jak inaczej mam mieć funkcjonalność google maps niż montaż chińczyka ?

Edytowane przez matelek87

• Zasłużeni forumowicze

Absolutnie to nie zaczepka, Ani podbicie ego. Tylko narzekasz na brak ambient a chcesz wrzucić Chinola by mieć mapy google.. Może faktycznie pochyl się nad seatem. Lub czymś innym co ma wszystko co jest dla ciebie must have.

Lub szukaj takiego egzemplarza który ma już wyższy idrive i można w nim android auto zainstalować. 

Edytowane przez feel_x

🙃🙃

x5 szukam z sentymentu do E70,  nie mam parcia na ten model. 

Przez kilka ostatnich lat ujeżdżałem różne auta premium i jednak doszedłem do wniosku ,że takie pierdoły przy moich ilościach km są potrzebne bo ułatwiają jazdę.

Z tego co doczytałem to 2018 czyli auto z tematu to ostatni wypust f15 więc już chyba nowszego idrive nie ma ?

bo 7.0 są od nowszego modelu. 

• Zasłużeni forumowicze

Mam w g31 idrive 6. Zainstalowana apke na telefonie AAidrive by móc mieć spotify i słuchać polskiego radia za granicą i zeby to wyswietlalo sie na ekranie idrive.(poczytaj o tej aplikacji bo jest chyba o niej wątek tutaj -ogolnie fajna sprawa) Mapy google są mi kompletnie zbędne. Używam map od bmw. Gdybym używał apple włączyłbym sobie apple carplay ale ze nie znoszę iphone to nie mam i żyje bez tego. W apce AAidrive też można coś z mapami włączyć by się wyświetlały na ekranie idrive, tylko nie wiem jakie mapy obsługuje ta apka. Chcesz mieć wszystko co jest teraz w aucie sprzed 5 lat. No niestety nie da się. Tez mnie dziwi że nie dali juz wtedy android auto, no ale cóż, trzeba żyć bez tego. Mimo wszystko nie wrzuciłbym Chinola do siebie. 

Edytowane przez feel_x

🙃🙃

9 godzin temu, Borsuczek napisał(a):

Jeśli chodzi o brak ostrzeżenia o zmianie pasa ruchu to miałem na myśli opcję 5AG czyli radarowe monitorowanie martwego pola po lewej i prawej stronie pojazdu od 20 km/h z ostrzeżeniem przez wibracje kierownicy i migający symbol na lusterkach. Trafniej byłoby: "przed zmianą pasa ruchu".

tak, racja, 5AT tego nie zawiera. Błędnie napisałem, że zawiera.

Retrofity: 2VB - TPMS (RPA -> RDC); 302 - alarm; 5AC - HBA; 5AS (Driving Assistant: LDW+FCW); 5AS -> 5AT (Driving Assistant Plus: ACC+LDW+FCW); 5AR - TJA; 6UK+5A3 - NIVI3 + Targeted illumination