Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko

Mam mały problem w swojej E90 ostatnio zauważyłem, że po myjce czy deszczu po lewej stronie z tyłu kapie mi woda z pomiędzy uszczelek drzwi z góry myślałem że są zatkane odpływy szyberdachu jednak wszystkie są drożne i wychodzi na to że muszę wymienić uszczelkę tylko trochę cena mnie zabija bo bodajże 500 czy 600zł jest jakaś alternatywna opcja? Myślałem żeby dać w uszczelkę taką gumową piankę podobno może pomóc

Będę wdzięczny za pomoc

sznur-spieniony-epdm-3mm.jpg

Opublikowano

Ja założyłem taki sznur gumowy do wszystkich uszczelek ale dla poprawy wygłuszenia. Nie wiem czy sprawdzi się w przypadku przecieku wody. Dziwne, że problem masz z tyłu bo raczej tam uszczelki są długowieczne. Sprawdź czy na pewno dobrze jest założona i dolega prawidłowo do drzwi.

Opublikowano

No ogólnie też mnie to zdziwiło bo wyglądają uszczelki bardzo dobrze dlatego myślałem że któryś odpływ szyberdachu jest zapchany ale leci szyściutka woda

Muszę tego spróbować bo koszt jest stosunkowy niski bo chyba nic innego nie da rady z tym zrobić no nie?

Jeszcze jaką średnicę tego sznura brałeś pod tą uszczelkę w środku jeśli mogę wiedzieć? 

Opublikowano (edytowane)

Wziąłem na całe auto 15 metrów fi8mm ale chyba fi9mm by spasowało lepiej. Płyn do naczyń i długi aluminiowy drut którego koniec zaciskasz na gumie. Tylko zawiń końce drutu tak żeby przy przepychaniu nie rozerwać uszczelki bo będzie totalna lipa.

Mimo wszystko nadal myślę, że przecieka gdzie indziej. Sedan też chyba ma pod listwami dachowymi miejsca montażowe? Może tam coś cieknie. 

20221022_110453.jpg

Edytowane przez raz3rek
Opublikowano

Dobra teraz na weekendzie będzie więcej czasu to zobaczę dokładnie skąd to leci może to faktycznie nie uszczelka bo nie widzi mi się dawać 500zł za nową 

Dam znaka jak będę wiedział co i jak 😄

Dzięki!

Opublikowano (edytowane)

Sprawdź w drzwiach, czy czasami nie leci między ramą drzwi a podbitką/tapicerką. Mi ciekło z przodu od kierowcy. W drzwiach pod tapicerką jest taka czarna mata, przyklejona po obwodzie i u dołu klej puścił. Przez co woda zamiast lecieć do otworu w drzwiach, ciekła mi pod tapicerką do środka auta.

A teraz doczytaełm, Tobie z góry drzwi kapie tak? To w takim razie co innego 😄

Edytowane przez Koperpl