teetx Opublikowano 12 Czerwca 2023 Opublikowano 12 Czerwca 2023 Cześć, Po wybuchu poduszki kierowcy chciałem zamontować nową. Kupiłem poduszkę z takim samym numerem części jednak efekt końcowy jest jak na filmie. Czy jest ktoś na tyle miły aby stwierdzić czy to kwestia kierownicy czy poduszki? Przy montażu starej jest mniejszy luz jednak nadal jest to dziwne skoro to ten sam numer części. Film pokazujący luz poduszki: https://youtu.be/_SvYO9TYSf0
smiehoo Opublikowano 13 Czerwca 2023 Opublikowano 13 Czerwca 2023 Może nie aż taki duży luz, ale powodujący drgania pojawił się u mnie po wymianie kierownicy - na taką samą w lepszym stanie. Wskazuje to więc że problem jest w kierownicy, a nie w poduszce. Może po wystrzale cos tam się obłamuje w tej podstawce od klaksonu.
teetx Opublikowano 13 Czerwca 2023 Autor Opublikowano 13 Czerwca 2023 No właśnie. Nie klei się to jednak z faktem, że druga, taka sama, stara poduszka po wystrzale, ma dużo mniejszy luz ;/
Zasłużeni forumowicze mmw Opublikowano 13 Czerwca 2023 Zasłużeni forumowicze Opublikowano 13 Czerwca 2023 (edytowane) Podczas wystrzalu poduszki, stelaż kierownicy bardzo czesto sie odksztalca. To, ze masz mniejsza roznice, w starej, wystrzelonej poduszce, to pewnie dlatego, ze ona sie odksztalcila razem z kierownica, wiec pasuja do siebie. Edytowane 13 Czerwca 2023 przez mmw 1
kubagoller Opublikowano 16 Czerwca 2023 Opublikowano 16 Czerwca 2023 Mam tak samo po wystrzale, może mam mniejszy luz ale jednak jest. 1
teetx Opublikowano 23 Czerwca 2023 Autor Opublikowano 23 Czerwca 2023 Dzięki za zaangażowane, skończyło się po prostu na zakupie nowej kierownicy 😉
kubagoller Opublikowano 26 Czerwca 2023 Opublikowano 26 Czerwca 2023 I teraz poduszka używana pasuje na sztywno? Kurde ja mam nową kierownice z ASO aż mi szkoda...
Rekomendowane odpowiedzi