Skocz do zawartości

BMW X3 M40i po czerwcu 2023 zmiana zegarów Live cockpit plus na brzydkie zegary?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy macie jakieś informacje na temat zmiany zegarów w BMW X3 M40i LCI dla aut zamówionych w czerwcu? W konfiguratorze widać zegary jak z wersji Live Cockpit Pro, tyle że normalnie jest mniejszy ekran środkowy zamiast 12 cali. Chcę zamówić X3 i zobaczcie co widzę. W wizualizacji oferty nagle pojawiły się te dziadowskie zegary.

Live cokpit plus z mniejszym środkowym ekranem z zapisanej konfiguracji https://configure.bmw.pl/pl_PL/configid/tzufok28

bmwX3m40i_livecockpitplus.jpeg.7569f3867bffabdc9cdaee02c60bff4d.jpeg

Wizualizacja wraz z Live cockpit plus z oferty z kwietnia 2023 taki sam.

https://webfrontend.evecp.bmw.cloud/c579c88

Pełny Live cockpit PRO. Różnica to tylko ten środkowy ekran w wersji PRO, który jest większy i nawigacja się uczy.

bmwX3m40i_livecockpitpro.jpeg.8f2a66696bc1bb7d43ec3fd0a491f2ce.jpeg

Natomiast w wizualizacji z tej oferty z 06/06/2023 https://webfrontend.evecp.bmw.cloud/5f2d951

bmwX3m40i_livecockpitplusOD062023.jpeg.bf21099894b9e3db58cc2d9be7312e88.jpeg

O co tutaj chodzi? Ekran środkowy mi się zgadza, ale zegary już nie. To jest jakiś dramat. To jest dla mnie mega istotna sprawa. Czy BMW szykuje w tym zakresie jakieś zmiany?

Chyba, że BMW sobie wymyśliło nie tylko podniesienie ceny, ale i okrojenie zegarów, żeby znowu wyciągnąć dodatkową kasę. Jeśli tak to chyba naprawdę to się romansem z inna marką skończy:/

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Cześć, napisz proszę czy odebrałeś już swoje BMW? I jak wyglądają zegary za kierownicą w wersji live cockpit plus? Również w takiej samej konfiguracji zamówiłem i zaczynam się martwić co wymyślili w 2023 roku 🤔

Opublikowano
W dniu 29.10.2023 o 07:35, Macios napisał(a):

Cześć, napisz proszę czy odebrałeś już swoje BMW? I jak wyglądają zegary za kierownicą w wersji live cockpit plus? Również w takiej samej konfiguracji zamówiłem i zaczynam się martwić co wymyślili w 2023 roku 🤔

Nie wymyślili nic nowszego niż było 🙂 W Live Cockpit Plus i Live Cockpit Professional zegary za kierownicą są takie same, standardowe dla obecnych modeli z iDrive 7:
image.png.50255eb10fbe45d35f84d22a404532ab.png

Opublikowano
W dniu 29.10.2023 o 07:35, Macios napisał(a):

Jeszcze w drodze, ale jak napisałem, diler stwierdził, że to tylko błąd konfiguratora.