Skocz do zawartości

E60 3.0d zgasła podczas jazdy.

czajushd

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, wczoraj rano jechałem do pracy, po przejechaniu Ok 10km samochód przy 60km/h zgasł, zjechałem na bok, próbowałem odpalić, kręciła ale nie odpaliła. Po ok 10 godzinach wróciłem i odpaliła od strzała. Podpiąłem kompa to nie wykryłem tam nic szczególnego, zastanawiam sie co mogło być przyczyną.

——>Kody usterek skrzyni automatycznej:

-DTC CF07

-DTC 5142

-DTC 5141

-DTC 51A7

-USTERKA CAN: obroty silnika z jednostki sterującej silnika

-USTERKA MAGISTRALI CAN: sygnał prędkości obrotowej silnika przesyłany z elektronicznej jednostki sterującej jest anormalny 

——->Kody usterek silnika

-Inteligentny czujnik akumulatora (kod usterki 4477

- świece żarowe …

-kody usterek DTC 4863 Tempomat

-kody usterek DTC 4BE3 Połączenie na magistrali can ze sterownikiem skrzyni biegow

kody usterek DTC 4BE8 Połączenie na magistrali can ze sterownikiem skrzyni biegow

- DTC 3E90 Czujnik wału korbowego

Dodam ze skrzynia działa prawidłowo, nic nie szarpie, zmienia jak trzeba. Od czasu do czasu wyrzuci tryb awaryjny (zębatka) po wyłączenia i załączeniu silnika tryb awaryjny znika. Poprzedni właściciel coś wspominał ze od czasu do czasu szwankuje kostka z automatu i ten tryb awaryjny jest właśnie przez nią

• 8 miesięcy temu...

Trochę spóźniona odpowiedź, może komuś się przydać. Uszkodzony czujnik położenia wału korbowego, skrzynia pobiera dane z tego czujnika dlatego pojawiała się zębatka z błędem. Silnik się zagrzał i zgasł, typowy objaw uszkodzenia tego czujnika. Ale z tą skrzynią mnie zdziwiło