Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich, pacjent to e87 120d 177km 2008 rok, problem dotyczy automatycznej szyby kierowcy, jakiś czas temu szyba raz działała, raz nie działała, teraz umarła na dobre na szczęście przy zamkniętej szybie. Podmieniłem od kolegi panel z przełącznikami szyby i moje przyciski u niego działająjego u mnie nie, tak że panel sprawny, z kluczyka wszystkie szyby oprócz szyby kierowcy sie opuszczają i podnoszą. W INPIE nie pokazuje żadnego błędu, frm2 nie zalany ani nie nie grzebane gdyż auto w moim posiadaniu 8 lat, silniczek od szyby działa bo podłączałem go na krótko. Nachodzi mnie myśl ze moze kabel w wiązce gdzieś się przetarł i tu moje pytanie, może macie schemat kabli, który gdzie idzie, spróbował bym je przedzwonić no chyba że macie inne pomysły,

Ehhhh ale się rozpisałem

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
FRMA2 nie pada za czesto, poza tym bylby błąd. Schematami sie zainteresuj, jak nie to silnik.
Opublikowano
Jak na razie jedyne co mi przychodzi do głowy to uszkodzenie kabla, bo błędów nigdzie nie ma żadnych, wszystko działa poprawnie oprócz tej jednej szyby. Silnik też wykluczam bo na podpięciu na krótko działa
Opublikowano

Zaczynaj od najprostszej rzeczy, dokładnie obejrzyj kostkę i piny - czy nie są luźne lub jakiś nie jest zaśniedziały.

Jeszcze raz silnik i znowu kostka. Potem wiązkę, moduł bym wykluczył, tutaj zostanie błąd.

• 8 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam. Mam podobny problem jak kolega Thomase87, mianowicie auto E87 118d 122km 2005r, Problem dotyczy elektrycznej szyby kierowcy, jakiś czas temu raz działała raz nie. Teraz jest martwa. Panel przełączników założony inny i to samo nie działa tylko ta szyba. Z kluczyka obie szyby (z tyłu korbki)za każdym razem opuszczają się i podnoszą. W drzwiach nic nie grzebane oprócz podmiany panelu z przełącznikami. błędów brak w BimmerTool bo taki używam.

Pozdr. 

Opublikowano

Chmm  sprawdzenie tych przewodów od panelu do FRM to dla mnie będzie ciężko. Będę musiał gdzieś oddać, może ktoś poleci fachowca od BMW w Bydgoszczy oprócz ASO.

Pozdr.

Opublikowano

Witam.

Problem niedziałającej szyby namierzony-  złącze z kablami w słupku kierowcy.

Pozdr.