Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich.

Na wstępie przedstawie auto, jest to BMW e87 z 2006, 1.6 benzyna z przebiegiem 180tys km.

Pogrzebałem na forum ale nie znalazłem nic na temat słabego zasięgu pilota w tym modelu. Piloty posiadam dwa, na akumulatorki, każdy działa lecz dopiero przy samej przedniej lub tylnej szybie, piloty sprawdzone, trzymają napięcie. Wyczytałem, że w E60 i E61 są montowane z tyłu moduły Diversity. Ale czy w jedynce też są takie montowane? Sprawdziłem bezpieczniki F56 i F57, wsadziłem 20A, bez poprawy. Co i gdzie mogę sprawdzić żeby poprawić działanie pilotów?

Dzięki i pozdro! :cool2:

Opublikowano
Witam wszystkich.

Na wstępie przedstawie auto, jest to BMW e87 z 2006, 1.6 benzyna z przebiegiem 180tys km.

Pogrzebałem na forum ale nie znalazłem nic na temat słabego zasięgu pilota w tym modelu.

U mnie w tym modelu działa poprawnie i łapie z dużej odległości od auta spokojnie mogę z okna w bloku otworzyć i zamknąć auto...

Opublikowano

Panowie problem rozwiązałem. Zdjalem lusterko wsteczne, rozebrałem i wyczyściłem w nim płytkę i wtyczki kontaktem. Wszystko przetarłem, skręciłem do kupy i działa z około 15 metrów. Może komuś przyda się info.

Pozdro mordki :cool2: :cool2: