Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mogę zrobić data Stream z 2.0 n47 z ECM jak chcesz.

Fakt jest taki że obie sondy SCR na zimnym są Inactive, i aktywują się chyba przy 72° tak jak komenda do ewentualnego wypalania DPF

Opublikowano

U mnie były dwa błędy odczytane na komputerze

287500

286500

Obydwa dotyczyły sondy lambda przed katalizatorem. Objawy to dławienie się silnika w wąskim zakresie obrotów przy dodawaniu lekko gazu.

Po wymianie sondy objawy zupełnie ustąpiły, więc to była sonda. Kupiłem oryginalną Boscha.

Spalanie też jak gdyby spadło

Jak kraść to miliony...jak jeździć to BMW!!
Opublikowano

AKTUALIZACJA:

Dla testów kręciłem się raczej wkoło komina. Odcinki 3-4 km ale silnik osiągał temperaturę. Zdarzyła się dalsza trasa i przegoniłem auto po autostradzie dłuższy odcinek. Wyskoczył błąd SCR 2C3000 i wywaliło błąd na deskę awaria układu SCR idź do serwisu.

Mówię ja pierdziu. Nie dość że nie naprawiłem to jeszcze popsułem. Ale wydumałem sobie ze może sonda podaję jakieś inne wartości i SCR zgłupiał. Wykasowałem adaptacje SCR po powrocie i zostawiłem auto do wystygnięcia na noc. I teraz najlepsze. Szarpanie ustało i błąd zgasł. Aktualnie jestem po 3 jazdach na zimnym i jest luz.

Także jeżeli komuś szarpanie nie ustanie, przegonić auto i wtedy sprawdzić na zimnym.

Jeżeli komuś wyskoczył przy tym błąd adblue to wykasować adaptacje.l SCR.

U mnie to pomogło i wydaje mi się że temat jest zamknięty. Przynajmniej na razie.

Dziękuję wszystkim za pomoc!

AKTUALIZACJA 2:

Po 300km błąd 2C3000 powrócił. Auto nie szarpie ale z SCR jakiś nowy problem mam :) także nie wiem już czy to było zależne od siebie czy nie. Będę walczył!