Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Panowie wczoraj wymieniłem olej w skrzyni biegów metodą statyczną,weszło ok 5.5 litra nowego oleju.Miskę też wymieniłem.Teraz pytanie robić reset adaptacji czy nie? .Olej był od nowości na misce data 2010rok olej dość czarny na magnesach w misce tylko maź żadnych opiłków.
Opublikowano
Spuszczałem w bańkę 5l plus to co zostało w misce i tyle mniej więcej weszło nowego oleju.Skrzynia nieraz "kopnie" przy spokojnej jeździe i w czasie zmiany biegów w górę,W dół jest wszystko wporządku.Jak wstawić scan czy zdjęcia na forum?Przebieg 267tyś. Tak jak pisałem olej czarny ale nie śmierdział.sprzęgło A ciśnienie nap.113 sprzęgło B -38 sprzęgło C -147 sprzęģło D -109 sprzęgło E 34 czas napęłniania A 11 B19 C 3 D 0.00 E22
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
No co wy Panowie. 5.5L to norma w 6hp. Wiecej nie wyleci bez zwalania mech. Adaptacje zostaw. Nie kasuj.
Opublikowano
Dzięki za info uspokoiłeś mnie trochę A co powiesz o wartościach adaptacji i czy jest sens wymienić jeszcze raz aby olej prawie w całości był świeży?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Zawsze jest sens, szczegolnie, gdy pierwsza wymiana byla przy tak duzym przebiegu. Koszt nieduzy, bo miski juz nie wymieniasz.