Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie,

...szukam i szukam i nie mogę znaleźć...

Zamontowałem nowe glosniki w drzwiach, wcześniej drzwi wygłuszyłem. Fabrycznie był zestaw podstawowy.

Demontując fabryczną komorę z głośnikiem mam białą kostkę z 4 kablami (dwa grubsze żółte, jeden z brązowym paskiem, drugi z czerwonym i dwa cieńsze) i malutką kostke od fabrycznego tweetera.

O co chodzi z tymi 4 wchodzącymi kablami z białej kostki? Jak to poprawnie podłączyć pod nowy zestaw że zwrotnicą?

T.

Opublikowano
Chyba mi się udało,

Podłączyłem i działa.

Gra coś lepiej, niż na oryginale?

Jakie głośniki zastosowałeś?

Opublikowano

Wsadziłem budżetowe glosniki Autotek. Zwiększyłem rozmiar do 165. Wygłuszyłem drzwi.

Jak już tu wielu pisało nasze auta są dość niewdzięczne jeśli chodzi o nagłośnienie ale gra lepiej, zwłaszcza wysokie tony. Natomiast basu nie ma skąd wziąć:) Rozumiem, że fabryczna komora zamknięta miała go wytworzyć... Tu siłą rzeczy musiałem ją zdemontować instalując dystans. Jedyny ratunek to sub do bagażnika i wtedy ładnie się to skomponuję.

Opublikowano
widziałem gdzieś na portalu. aukc. takie aktywne subwoofery.. o wymiarach 20x28x7cm. może takie coś by weszło np pod schowek z przodu u pasażera.?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Tu problemem jest samo radio, nie głośniki.

Bez suba to można wrzucić CD53 made in hungary z wyjściem AUX, wpiąć w to wzmacniacz słuchawkowy i już daje ładnie. Dodatkowo można jeszcze dodać na telefonie na EQ troche do smaku.