Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema , mam problem z moim e90 ,2009r 316i . Jakiś czas temu mialem problem z wtryskami , wymieniłem na inne z drugiej ręki. Po tej wymianie samochód odpalał jeździł lecz średnie spalanie na trasie przy jeździe 120 km na godzinę wynosiło 11.5l/100km . Po tej wymianie podczas odpalania na zimnym silniku samochod bardzo trząsł i falował na obrotach , po przejechaniu paru metrów autko chodziło w normalny sposób. Po tygodniu jazdy spadł mi raz waz od chłodnicy, wyjebało wodę ale dojechałem 100m do domu i wyskoczyła temperatura . Parę dni później założyłem ten waz spowrotem samochód miał problem z odpaleniem i wkręcał się do 2 tys . Po odpięciu wtyczki od przepustnicy i odkręcenia korku od.oleju na silniku odpalił, smierdzialo benzyna ze środka, pojeździłem cały dzień i wszystko było spoko , na początku świecił check engine Ale po czasie zgasł i wszystko działało normalnie , następnego dnia rano samochód już nie odpalił . Paliwo dostaje W miejscu gdzie są świece znajdował się jakis dziwny Nie był.to.smar czy olej ani benzyna. Wymieniłem wszystkie cewki na świecach .Świece nie zostały jeszcze wymienione.Jakiś czas temu mechanik regulował vanosy podczas pracy silnika bo niby były rozregulowane.

Nie mam do końca pewności.czy również zaadoptował dobrze wtryski i odpowiednio je przypisał .Ale inny warsztat stwierdził że wtryski są spoko . Z góry dzięki za pomoc , pozdro !

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Przewalone setki razy :search:. Dopisanie opisanie i inne glupoty nic tu nie zmienia. Tylko wymiana wtryskow, na nowe.