Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Mam problem z licznikiem w mojej F31. Mianowicie licznik działa bez problemu ale nie nalicza kilometrów ani dziennych ani tych z przebiegu. Nie wiem kiedy dokładnie powstała usterka bo kupiłem auto uszkodzone. Ma Ktoś jakieś pomysły? Pacjent to BMW F31 3.0d 2013r.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Wiesz co.. kiedys mi sie obilo o uszy, ze dosc prymitywna metoda cofania przebiegu w serii F polegala na montazu w liczniku jakiegos modulu/patentu, ktory na biezaco korygowal przebieg. Moze wyjmij te zegary i je dobrze obejrzyj czy cos tam dziwnego nie jest zamontowane. Moze to urzadzonko nie dziala jak powinno, albo wlasnie ma tak dzialac, ze nie nabijac km kiedy wlasciciel sobie tego nie zyczy. :)

Wielu ludzi robi miedzy przegladami 50 tys km, ale w aucie przebieg sie zmienia o 15 tys. Wszystko w ASO sie zgadza itd.

Albo masz jakis problem z komunikacja miedzy FEM i zegarami, ale to nie wiem czy reszta funkcji by wtedy dzialala prawidlowo. Nie mam w tej materii doswiadczenia.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
No jak nic ma duszka co zatrzymuje naliczanie licznika.
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Potwierdzam Panowie, pod licznikiem siedział duszek do zatrzymywania kilometrów. Zdemontowany i wszystko działa. Dzięki za naprowadzenie ;)