Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Co słychać, piękne panie i panowie ze społeczności bmw

Mam fabryczny f32 428i xdrive i kupuję kwadratowy zestaw 255/35/20 z przesunięciem między 35-40 (jeszcze nie jestem pewien, ponieważ nie widziałem jeszcze kół osobiście

Czy będą one ocierać o przednie amortyzatory? Widziałem bardzo podobne konfiguracje, 255/30/20 i 235x35/20, ale żadna nie stwierdziła tarcia, więc martwię się, że dodatkowa szerokość i proporcje mogą stanowić problem

Czy ktoś ma zdjęcie lub zna kogoś kto ma taki zestaw?

Z góry dziękuję.

Opublikowano

Po pierwsze to dziwne rozmiary wybierasz. 20-stki tylko w wersji 245/35r20 i 275/30r20. Tym bardziej, że masz xdrive. Po drugie pozostaje szerokośc felgi jaką chcesz dać na przód i tył. Dla mnie osobiście przy tym rozmiarze opony to max na tył 9,5 cala, a najlepiej 9 cali. 10 cali będzie wyglądało fajnie ale nie uchowasz się bez uszkodzeń rantów.

ET fabryczny masz 27 i 40 ale przy mniejszej szerokości w calach. Czy felgę da się dalej wypchnąć dystansem to dopiero będziesz wiedział po jej założeniu. Jeśli chcesz na maksa dopasować felgę do rantów to tylko dystans. No chyba, że planujesz zakup felg od 10 tys zł w górę to wtedy jest większe pole manewru w ET.