Skocz do zawartości

Bmw e61 2009 r 3.0d .197km CYKA PRZY ODPALANIU..

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam.Mam problem przy rannym odpalaniu, rozrusznik nie kręci tylko cyka dopiero za trzecim razem odpala bez problemu ,zauważyłem że jak stoji w ciepłym garażu to tego nie robi ,jak zostawię auto na zewnątrz to się dzieje problem z odpaleniem od pierwszego strzału. Jest nowy akumulator nowy rozrusznik nowy przewód z akumulatora do rozrusznika który był wymieniony w styczniu w Serwisie BMW w Gdańsku. W tej chwili rozkładam ręce może jakaś podpowiedź...pozdrawiamy
Opublikowano

Generalnie są dwa powody dlaczego tak cyka, i w teorii dwa zrobiłeś,

To rozrusznik a konkretnie elektromagnes lub szczotki i zgubiona gdzieś masa lub nie dokręcona śruba.

Odwiedź zakład od rozruszników i alternatorów - najlepiej który specjalizuje się tylko w tym.

Jeżeli miałeś uszkodzony rozrusznik to mogłeś rozładować lub nawet uszkodzić akumulator - sprawdź ile ma prądu.

Opublikowano
Akumulator jest nowy .Przed wymiana rozrusznika robił tak samo ,naj ciekawsze jest to że jak odpali to przez cały dzień odpala od razu i nic nie cyka tylko po nocy ,wydaje mi się że jest problem ze świecami lub sterownikiem bo jak mam Bmw w garażu który jest ogrzewany to tego nie robi....
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Rozrusznik do wymiany sądząc po objawach. U mnie odpalał jakby mu się akumulator kończył, ale po sprawdzeniu aku wyszło, że jest w super stanie, póżniej już tylko za którąś próbą odpalał. A w końcu padł całkiem i było tylko cykanie. Po wymianie kręci jak szalony.

EDIT, doczytałem, że też wymieniłeś rozrusznik, może jest po jakiejś słabej regeneracji...