graand2230 Opublikowano 6 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2023 Cześć,posiadam BMW G20 2019 bez nawigacji (wersja 6C1) i szukam jakiegoś rozwiązania, żeby dołożyc car play.Znalazłem coś takiego: https://allegro.pl/oferta/bmw-apple-carplay-seria-1-3-5-x1-x3-x5-fv-wwa-12563706029?utm_feed=aa34192d-eee2-4419-9a9a-de66b9dfae24&utm_term=test&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=_elktrk_rtvagd_pla_pmax&ev_campaign_id=17966335829&gclid=Cj0KCQjw27mhBhC9ARIsAIFsETEjzBkX1VBg6OY-YW8Wuv67SCmoDR6kIPKp5PJxDwial6__S4IhkvQaAnUaEALw_wcBMógłby się ktoś wypowiedzieć na ten temat?Ewentualnie czy można czy można jakoś dołozyć cały pakiet np 6C2, 6C3?Znalazłem na forum info o jakimś rosyjskim magiku, który potrafi to zakodować. Ma ktoś do niego kontakt? Pozdro :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rsnake Opublikowano 20 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2023 Daj znać jeśli znajdziesz rozwiązanie. Jestem w tej samej sytuacji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczawiu Opublikowano Niedziela o 17:14 Udostępnij Opublikowano Niedziela o 17:14 W dniu 20.04.2023 o 21:17, rsnake napisał(a): Daj znać jeśli znajdziesz rozwiązanie. Jestem w tej samej sytuacji Witam, czy nikomu nie idalonsie tego zrobić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zasłużeni forumowicze luk_byd Opublikowano 8 godzin temu Zasłużeni forumowicze Udostępnij Opublikowano 8 godzin temu Tak szczerze, z mojego punktu widzenia. Dlaczego Ci zależy na Carplay ? Android Auto ma jeszcze sens, ale CarPlay ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
komoornik Opublikowano 6 godzin temu Udostępnij Opublikowano 6 godzin temu (edytowane) 🫣 Tak szczerze, z mojego punktu widzenia. Dlaczego ma komuś nie zależeć na CarPlay jak korzysta z iOS? 🤔 Edytowane 5 godzin temu przez komoornik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekLZ Opublikowano 5 godzin temu Udostępnij Opublikowano 5 godzin temu też nie czuję tego rozdziału między Android a Car Play, chociaż przyznaję, że nie mam pojęcia jak działa Android Auto, bo nigdy nie korzystałem. Ale kilka razy jechałem z kimś kto korzystał i wyglądało to jak CarPlay. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciej_cie Opublikowano 4 godziny temu Udostępnij Opublikowano 4 godziny temu Też nie rozumiem czemu miałbym nie korzystać z ACP, przy czym nie mam porównania do AA. Jeśli o mnie chodzi, to od czasu gdy prawie 1,5 roku temu pojawił się Spotify jako aplikacja w aucie korzystam trochę mniej, ale jednak... Dzwonienie jest łatwiejsze, a poza tym mapy Google i Yanosik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekLZ Opublikowano 4 godziny temu Udostępnij Opublikowano 4 godziny temu ja z map też już korzystam od dobrego roku wyłącznie z applowskich. btw - jak ustawiam mapy google to nie przeskakuje mi navi na zegary (cały czas widać tylko całą trasę z mapą polski…) a applowska przeskakuje. uważam, że to już kolejny bug idrive. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciej_cie Opublikowano 4 godziny temu Udostępnij Opublikowano 4 godziny temu To nie bug. To ficzer, niestety. Mnie aplowskie mapy wkurzają, bo przed każdą ze wskazówek dostaję wibracje na Apple Watch... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zasłużeni forumowicze luk_byd Opublikowano 4 godziny temu Zasłużeni forumowicze Udostępnij Opublikowano 4 godziny temu 2 godziny temu, komoornik napisał(a): 🫣 Tak szczerze, z mojego punktu widzenia. Dlaczego ma komuś nie zależeć na CarPlay jak korzysta z iOS? 🤔 Uch, bo.. Funkcja telefonu działa lepiej natywnie przez iDrive Funkcja wiadomości działa lepiej natywnie przez iDrive Funkcja kalendarza i innych - nie jest po Polsku przez co nie można odczytać równiez w formie tekstowej powiadomień itp. Spotify przez CarPlay ma minimalnie gorszą jakość niż przez BT natywnie lub przez USB FLAC bez porównania Pozostaja mapy i Yanosik. Yanosik - jego skala i interfejs nie umywa się do wersji z Android Auto. No mapy hmm ok - ale jak czesto sie z nich korzysta? Jak jest CarPlay - OK, Ale jak go nie ma - nie wydałbym ani złotówki. Z Android Auto jest inaczej... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zasłużeni forumowicze luk_byd Opublikowano 3 godziny temu Zasłużeni forumowicze Udostępnij Opublikowano 3 godziny temu 1 godzinę temu, JacekLZ napisał(a): też nie czuję tego rozdziału między Android a Car Play, chociaż przyznaję, że nie mam pojęcia jak działa Android Auto, bo nigdy nie korzystałem. Ale kilka razy jechałem z kimś kto korzystał i wyglądało to jak CarPlay. No właśnie. Android Auto bardziej drenuje baterie, ale działa o wiele lepiej. Yanosik ma normalną skalę, współczesny interfejs. Wiadomości, powiadomienia, informacje wyświetlają się na ekranie, można odpisać na wiadomość, mozna ODCZYTAĆ !! wiadomość. Na CarPlay nie można... tylko odsłuchać... jeśli ta jest po Angielsku. Dzwonienie podczas jazdy jest utrudnione w CarPlay... I wiele... innych. Interfejs - tak wygląda podobnie i na tym koniec. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekLZ Opublikowano 3 godziny temu Udostępnij Opublikowano 3 godziny temu 33 minuty temu, maciej_cie napisał(a): To nie bug. To ficzer, niestety. Mnie aplowskie mapy wkurzają, bo przed każdą ze wskazówek dostaję wibracje na Apple Watch... w to czemu sobie nie pozmieniasz? 🙂 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciej_cie Opublikowano 3 godziny temu Udostępnij Opublikowano 3 godziny temu No bo jeszcze bym musiał wiedzieć jak to zrobić, a nie chciało mi się szukać. Co nie zmienia faktu, że wolę Yanosika dzięki informacjom o zdarzeniach na drodze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi