Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, mam mały problem z chipkiem mojego dieselka 320d 150km cr, ostatnio oddałem na podniesienie mocy, z nastawieniem na przyrost +30, a może i więcej. chipa udało się wgrać było na hamowni te 180km już, lecz rzekomo turbo przeładowało cały czas po chipie i kopciło na czarno, chłopaki wrócili na serie (150km potwierdzone hamowaniem) i zaproponowali, żebym oddał komuś turbinkę do regeneracji i wrócił do nich na ponowną mapę. Tylko zastanawia mnie czemu turbo przeładowuje na podniesionej mocy, a na serii wszystko dobrze. Nie wiem czy wyciągać turbo i oddawać je do regeneracji/czyszczenia czy może problem leży gdzie indziej. Byłbym wdzięczny gdyby ktoś rozjaśnił mi choć trochę sprawę i naprowadził, bądź potwierdził słowa tunerów :D
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Turbo sterowane elektronicznie? Jak podciśnieniowo to zamień przetwornik ciśnienia sterujący turbiną z tym od egr (są takie same), warto też wymienić przewody podciśnienia.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Turbo sterowane elektronicznie? Jak podciśnieniowo to zamień przetwornik ciśnienia sterujący turbiną z tym od egr (są takie same), warto też wymienić przewody podciśnienia.

Przetwornik ostatnio zmieniany na nowy pierburga za 300zl, przewody raczej też odpadają