Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam wszystkich. Mam dość spory problem z moim bmw e36. Miesiac  temu auto przestało odpalać, został wymieniony czujnik wału na nowy, ponieważ na komputerze pojawił się błąd i przez miesiac wszystko było w porządku. 2 tygodnie temu postawiłam auto pod domem i następnego dnia zaczął się problem z rozruchem. Auto odpalało na parę sekund i gasło, dodawanie gazu nie pomagało. Ale o dziwo te parę sekund silnik pracował zupełnie normalnie, ale śmierdziało paliwem i po paru ponownych próbach odpalenia zaczęło się strzelanie z wydechu. Na komputerze wyszedł czujnik wałka, a więc ten czujnik wymieniłam na nowy, oryginalny, zakupiony w aso. Po wymianie czujnika auto kręci ale już nawet na chwilę nie odpala. Po ponownym podłączeniu komputera wyskoczyl błąd przeplywomierza, czego wcześniej  nie było. Czy ktoś ma pomysł co może być nie tak? Bo z tego co się orientuję to po odpięciu przeplywomierza auto powinno przejść w tryb awaryjny, ale normalnie odpalać? Pompa paliwa się załącza, bezpieczniki sprawdzone. Czy ktoś ma jakieś pomysły? Bardzo proszę o pomoc, bo już nie mam pomysłów. Czy nieszczelnosci w układzie powietrza mogą powodować takie rzeczy?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Sprawdź czy w ogóle jest iskra. Może komputer silnika się zepsuł, a Ty wymieniasz czujniki jeden po drugim?