Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, orientujecie się czy M54B22 poziada czujnik niskiego poziomu oleju? Postanowiłem sprawdzić poziom oleju, klasycznie bagnetem i jest na minimum jednak żółta kontrolka się nie zapala. Czy ten silnik posiada taki czujnik?

Pozdrawiam

Opublikowano
Dzięki za odp, tak myślałem jednak kolega próbował mnie przekonać że benzyna może takiego czunika nie mieć. Jednak BMW to BMW mimo że stare to standardy są zachowane. Pozdro
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Sprawdź czy nie jest założony jakiś zamiennik, który nie działa. Zapala się kontrolka od poziomu oleju po odpaleniu silnika na kilkanaście sekund? Sprawdź czy nie ma błędy w zegarach odnośnie czujnika.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano

Brałem pod uwagę że może być jakiś zamiennik bądź niesprawny czujnik który przekazuje fałszywe dane. W którym momencie powinna zapalić się kontrolka?(u mnie było już tak 3mm poniżej minimum i się jeszcze nie zapalała.)

Po przekręceniu kluczyka zapala się żółta kontrolka na sekunde potem czerwona która po odpaleniu gaśnie. Obejrzałem kilka filmików z odpalania M54B22 i okazuje się że u innych w ogóle żółta kontrolka się nie zapala. Czyli czujnik do wymiany?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Kilka sekund po odpaleniu pojawia się kontrolka gdy jest problem z silnikiem. Sprawdź błędy w liczniku.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.