Skocz do zawartości

Touring 528iA 1997 - kilka pytań - czujnik ABS, radio CD

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Witam, kupiłem szczurka do jazdy wokoło komina, jako, że już mnie nosi, żeby coś dołożyć to pytanie odnośnie radia: oryginalnie był podstawowy kaseciak, teraz jest jakieś uniwersalne ale chcę mieć ori CD z komputerem - co trzeba zrobić żeby w miarę chodziło? Jakiego szukać? Będzie też dołożona multifunkcja - to już w e36 dokładałem więc nie ma problemu

Drugie pytanie odnośnie czujnika ABS, kupiłem z urwanym: czy możecie polecić jakiś tani zamiennik który działa? Abs z szarą kostką.

Samochody które były złe jak były nowe, odradzają się w Polsce jako używane BMW
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Odnoście ABS, zamienniki nie działają. Odnoście CD z komputerem to potrzebujesz do tego licznik z dużym wyświetlaczem. Jak licznik z małym to komputer nie zadziała.
Nawet zepsuty zegar dwa razy na dobę pokazuje właściwą godzinę ;)
Opublikowano
co do abs, boshu mine podziałał rok, założyłem drugi bosh, i nie działał wgl, załozylem najtanszy delhi lub kamoka ( nie pamietam na czym stanęło) ale dopiero abs zaczął działać,
  • 3 tygodnie później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

mam licznik z małym wyświetlaczem. Board nie musi działać, żeby działało radio działało i obsługiwało cd :lol: będzie to chodzić? chcę dołożyć z czasem multifunkcję :8)

Kupiłem tani zamiennik czujnika ABS, autolog - u znajomego działa, u mnie już nie. Chyba kupię ATE żeby się nie denerwować :duh:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
mam licznik z małym wyświetlaczem. Board nie musi działać, żeby działało radio działało i obsługiwało cd :lol: będzie to chodzić? chcę dołożyć z czasem multifunkcję :8)

Napisz jeszcze raz bardziej zrozumiałe.

Co do czujnika może być uszkodzona instalacja, lub sterownik pompy.

Nawet zepsuty zegar dwa razy na dobę pokazuje właściwą godzinę ;)
  • 3 tygodnie później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

kupiłem najpierw jakiś chiński czujnik abs, znajomy polecał, że zakładał i działały (autolog), u mnie nie działał. Wleciało ATE i chodzi.

Mam na manetce BC - ale nie ma tego pełnego komputera z dużym wyświetlaczem na zegarach - jest spalanie, średnia prędkość temperatura i chyba tyle (przedlift 1997 rok).

Głównie to zależy mi na oryginalnym radiu (żeby normalnie działało) i na czytniku CD. Są takie radia z dużym wyświetlaczem co pokazują dane z komputera pokładowego - takie bym chciał - czy będzie jakkolwiek to działać (nie musi wszystko)