Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

184 cm ca 100kg. W komfortach g31/g30 idealnie, m kowe w g05 wygodnie bez zadnych problemow jak wyzej. G01 sporty trasa 2h pozniej juz zaczynam sie wiercic.

Opublikowano

mam 180cm i 80kg 
W fotelach M-kowych (x6 i40) super, w fotelach w F95 jeszcze lepiej - fotele M-kowe i fotele w M-kach to nie do końca są te same fotele.

Opublikowano
2 godziny temu, wilk325 napisał(a):

mam 180cm i 80kg 
W fotelach M-kowych (x6 i40) super, w fotelach w F95 jeszcze lepiej - fotele M-kowe i fotele w M-kach to nie do końca są te same fotele.

Jaki sa różnice poza podświetlonym zaglowkiem?

Opublikowano (edytowane)
17 godzin temu, Marchall napisał(a):

Hej, czy ktos ma komforty + wentyl + masaz i moze potwierdzic ze nic go nie boli/strzela/mrowi i ze mu wygodnie? Kurde na dniach zamawiam x5 wlasnie z komfami, masazami i wianiem pupy ale juz nie wiem czy nie przeklikac na m fotele?

Mam i jest jak najbardziej ok. Chociaż jest relatywnie twardo, na demówce bez obydwu było chyba rzeczywiście bardziej miękko. Na szczęście mogę znaleźć kilka ustawień w których jest mi wygodnie, więc dodatkowo na trasie mogę trochę zmieniać pozycję. Prawdziwy 10+ godzinny test dopiero w wakacje. Na M-kach nie mogę siedzieć, mam wrażenie że są jeszcze dużo twardsze.

180cm/90kg

Edytowane przez Lukxxx
Opublikowano
21 godzin temu, Marchall napisał(a):

Szkoda tylko ze m to tylko 2 malowania

Problemem moze byc tez przyszla proba sprzedazy na rynku wtornym. Promil kierowcow X5 siedzi tu na forum, a jeszcze mniejsza czesc zaglebi sie w ten watek i uzna, ze woli fotele M. Beda pytali o komforty, a foteli M beda sie bali.

Opublikowano
22 godziny temu, IronSzn napisał(a):

Jaki sa różnice poza podświetlonym zaglowkiem?

Fotel oryginalny w M-ce jest bardziej kubełkowy, jakby minimalnie węższy, inaczej pikowany i ma dociskane boczki górne. Tak bynajmniej jest w moich samochodach.

Opublikowano

Zamowie komforty white/grey. Zaryzykuje, mam juz dosc u siebie cognac a czarny odpada. Chociaz pewnie jak wsiade to wszystko zacznie mrowiec tak psycha zadziala:DD

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano (edytowane)
12 godzin temu, wilk325 napisał(a):

Fotel oryginalny w M-ce jest bardziej kubełkowy, jakby minimalnie węższy, inaczej pikowany i ma dociskane boczki górne. Tak bynajmniej jest w moich samochodach.

Hmmm… u mnie boczki też dociskają, a wg dealera i mojej własnej obserwacji (i prób w czasie jazd) fotele są identyczne od strony konstrukcji

Różnią się właśnie podświetlaniem logo ///M i dostępnymi kolorami tapicerek

Pikowanie na fotelach także jest takie samo, albo bardzo podobne. Inne jest natomiast na bokach drzwi (nad podłokietnikami). W prawdziwych M jest tam o wiele bogatsze wykończenie i miękkie wypełnienie pod skórą. U mnie jest wyraźnie biedniej

Edytowane przez maciek_w

Pierwszy SUV... pierwsze V8...

(ex F10 520d; F10 535d; G11 LCI 740d)

Opublikowano
W dniu 12.12.2024 o 23:20, maciek_w napisał(a):

Hmmm… u mnie boczki też dociskają, a wg dealera i mojej własnej obserwacji (i prób w czasie jazd) fotele są identyczne od strony konstrukcji

Różnią się właśnie podświetlaniem logo ///M i dostępnymi kolorami tapicerek

Pikowanie na fotelach także jest takie samo, albo bardzo podobne. Inne jest natomiast na bokach drzwi (nad podłokietnikami). W prawdziwych M jest tam o wiele bogatsze wykończenie i miękkie wypełnienie pod skórą. U mnie jest wyraźnie biedniej

Może w wersjach M50i i M60i dali te same fotele, ja pisałem o fotelach w aucie które ma pakiet M, ale jest 4.0i.

Opublikowano
2 godziny temu, wilk325 napisał(a):

Może w wersjach M50i i M60i dali te same fotele, ja pisałem o fotelach w aucie które ma pakiet M, ale jest 4.0i.

Ale m50i i m60i mają to samo opcjonalne wyposażenie jak w przypadku wersji 30/40d oraz 40i. Do każdej z tych wersji możesz dobrać te same „fotele komfortowe M”.

Opublikowano
5 godzin temu, buster12 napisał(a):

Ale m50i i m60i mają to samo opcjonalne wyposażenie jak w przypadku wersji 30/40d oraz 40i. Do każdej z tych wersji możesz dobrać te same „fotele komfortowe M”.

Widocznie coś się zmieniło. X6 zamawiałem 5 lat temu z odbiorem 4 lata temu i dociągania boczków nie ma (pełna wersja elektryczna).

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Ja mówię o takich fotelach, jak na fotce poniżej (w konfiguratorze znane jako „wielofunkcyjne fotele przednie M”)

IMG_6280.jpeg

IMG_6269.jpeg

Pierwszy SUV... pierwsze V8...

(ex F10 520d; F10 535d; G11 LCI 740d)