Skocz do zawartości

Fotele komfortowe - czy na pewno komfortowe ?

DanielKZ

Rekomendowane odpowiedzi

4 godziny temu, Semtex93 napisał(a):

Wentylacja tez dorzuca mechanizmow w fotelu, wiec tez moze powodowac uciskanie. W teorii najwygodniejszy setup to powinny byc komforty bez masazu i bez wentylacji.

U mnie nie ma ani wentylacji ani masaży, a i tak bywa, że uwiera. 

6 godzin temu, Semtex93 napisał(a):

Czy ktos ma komforty bez masazy i bez wentylacji, i moglby potwierdzic, ze wszystko jest ok pod kątem wygody?

Potwierdzam, u mnie wszystko ok. Wsiadam w PL, wysiadam w Toskanii czy w innej Andaluzji i jestem zadowolony :)
Owszem, latem przydałaby się wentylacja do tej plastikowej "skóry" ale jeśli miałoby mnie gnieść w tyłek to lepiej nie.

Edytowane przez Kingu
  • Lubię to 1

9 godzin temu, Semtex93 napisał(a):

W jednym miejscu? Na prawym fotelu, symetrycznie, w tym samym miejscu tez?

Na lewym fotelu, kierowcy przecież 😉 po prawej stronie fotela.  Może jeszcze szukam optymalnej pozycji w SUVie. Same fotele są mega wygodne, ale brakuje mi pozycji jak w niższym aucie, tu trochę zbyt pionowo, chciałbym bardziej tylny fotel cofnąć, ale kierownica mało się wysuwa. Z drugiej strony jak cofam fotel, dzieciaki zaczynają mieć ciasno. Przypominam że przesiadłem się z 3GT a tam z tyłu miejsca więcej niż w serii 7. Mam 181cm i 95kg gdyby ktoś pytał, więc raczej typowe.  

Edytowane przez Godlike

16 godzin temu, Godlike napisał(a):

Na lewym fotelu, kierowcy przecież 😉 po prawej stronie fotela.  Może jeszcze szukam optymalnej pozycji w SUVie. Same fotele są mega wygodne, ale brakuje mi pozycji jak w niższym aucie, tu trochę zbyt pionowo, chciałbym bardziej tylny fotel cofnąć, ale kierownica mało się wysuwa. Z drugiej strony jak cofam fotel, dzieciaki zaczynają mieć ciasno. Przypominam że przesiadłem się z 3GT a tam z tyłu miejsca więcej niż w serii 7. Mam 181cm i 95kg gdyby ktoś pytał, więc raczej typowe.  

Chodzilo mi o to czy na to samo skarżą się Twoi pasazerowie na prawym fotelu, w miejscu analogicznym, tylko ze po odbiciu lustrzanym

W X5 faktycznie siedzi sie odrobine za wysoko, szczegolnie na komfortach. Jednak jak sie czlowiek przejedzie X6 to znowu tam jest za nisko, za bardzo zabudowane. Widac, ze deska rozdzielcza jest skrojona bardziej pod X5/X7 niz X6. Swiadczy o tym np. to ze jak ustawisz fotel najnizej w X6, to brakuje zakresu kierownicy tzn nie da sie jej odpowiednio nisko opuscic zeby pasowalo do tej niskiej pozycji fotela w X6.

Edytowane przez Semtex93

Fotele komfortowe z masazem i wentylacja i sa petarda .. na poczatku mialem fotele M zamówione.. ale dorwalem x6m w salonie z takimi fotelami i stwierdzilem ze sa za twarde i nie wygodnie sie do nich wsiada.. wiec zmienialem na komforty i jest super. 

Nic nie uwiera, nic nie przeszkadza, a masaz najlepszy jaki do tej pory mialem - w wiekszosci klasy premium masuje plecy.. a tutaj nawet tyleczek .. miodzio xD 

Gratki!

Ze swojego doświadczenia dodam, że twardość foteli M jest pozorna. Bardzo szybko, w czasie jazdy, zmienia się w bardzo przyjemną sprężystość

• Lubię to 1

Pierwszy SUV... pierwsze V8...

(ex F10 520d; F10 535d; G11 LCI 740d)

32 minuty temu, maciek_w napisał(a):

Gratki!

Ze swojego doświadczenia dodam, że twardość foteli M jest pozorna. Bardzo szybko, w czasie jazdy, zmienia się w bardzo przyjemną sprężystość

Fajne, ale niestety maja baaardzo ograniczoną ilość skór. Chyba ze wersja full m wtedy jest w czym wybierać

W dniu 30.10.2024 o 19:04, Marchall napisał(a):

Fajne, ale niestety maja baaardzo ograniczoną ilość skór. Chyba ze wersja full m wtedy jest w czym wybierać

W wersji full są raptem dwa kolory: tartufo i czarny. Czy coś mi umknęło i zmienili ofertę?

znacznie lepszy wybór kolorów jest w “prawdziwym” X5M

Pierwszy SUV... pierwsze V8...

(ex F10 520d; F10 535d; G11 LCI 740d)

W dniu 30.10.2024 o 09:09, Big_daddy napisał(a):

Fotele komfortowe z masazem i wentylacja i sa petarda .. na poczatku mialem fotele M zamówione.. ale dorwalem x6m w salonie z takimi fotelami i stwierdzilem ze sa za twarde i nie wygodnie sie do nich wsiada.. wiec zmienialem na komforty i jest super. 

Nic nie uwiera, nic nie przeszkadza, a masaz najlepszy jaki do tej pory mialem - w wiekszosci klasy premium masuje plecy.. a tutaj nawet tyleczek .. miodzio xD 

Fakt , masują tyłeczek, ale moim zdaniem, a miałem kilka aut z masażem, ten, nawet w ustawionej największej sile, jest po prostu słaby...mało odczuwalny. Ogólnie, oczywiście moim zdaniem, masaż jest nie najlepszy.