Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Chcem zalozyc do swojej E38 99r Bi-xenony poniewaz posiadam standardowe lampy soczewkowe a moze xenony, oplaca sie komus dac zrobic czy oryginalne(jak wyglada instalacja, igdzie takie cos robia(najlepiej).Poradzcie
Opublikowano
bixenon to nic innego jak wymiana soczewki zwyklej h1,h7,d2s na soczewke BIXENON D2S. Kabelek z zasilania swiatel dlugich podpinasz pod siliniczek bixenona i juz masz wszystko co chcesz. do tego typowa instalacja do xenona czyli przetwornica i palnik D2S. Mozesz to wykonac sam , koszt tylko materiałow (soczewka x 2 , przetwornice x 2 , palniki D2S x 2) tylko troche dlubania przy tym jest.
Opublikowano
bixenon to nic innego jak wymiana soczewki zwyklej h1,h7,d2s na soczewke BIXENON D2S. Kabelek z zasilania swiatel dlugich podpinasz pod siliniczek bixenona i juz masz wszystko co chcesz. do tego typowa instalacja do xenona czyli przetwornica i palnik D2S. Mozesz to wykonac sam , koszt tylko materiałow (soczewka x 2 , przetwornice x 2 , palniki D2S x 2) tylko troche dlubania przy tym jest.

Potwierdzam i polecam!

Sam mam u siebie tego typu soczewki tylko w E39 i jestem bardziej niż bardzo zadowolony!

Dużo więcej światła po włączeniu "długich" niż przy zwykłym ksenonie!

Opublikowano

witajcie

Proszę podajcie mi trochę więcej szczegółów jak to przerobiliście na bixenon, bo chce taka operacje przeprowadzić.

Ceny żrodła sugestie.

Mam e38 przed liftingiem i stare soczewki.

pozdrowienia

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
w wawie przerabiaja xenona na bi xenona za ok. 500 zl, przynajmniej w e39

Run flats? NEIN, DANKE!

Yn0sTYR.jpg?1

• 2 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)
bixenon to nic innego jak wymiana soczewki zwyklej h1,h7,d2s na soczewke BIXENON D2S. Kabelek z zasilania swiatel dlugich podpinasz pod siliniczek bixenona i juz masz wszystko co chcesz.

czyli jak przerobie xenon na bixenon to normalne swiatla drogowe juz nie beda uzywane? (odlaczamy przeciez od nich kabelek ktory podlaczamy pod silniczek bixenona) czy mozna je jakos podlaczyc aby swiecil xenon i normalne drogowe swiatlo ? :)

Edytowane przez mico1
Opublikowano
NAWET SIE NIE ZASTANAWIAJ PRZEROB NA BI-XENON.REWELACYJNIE OSWIETLA DROGE,A CO NAJLEPSZE WSZYSTKIE ELEMENTY ODBLASKOWE,ROWNIEZ TE NA NIEBIESKICH AUTACH - SA WIDOCZNE Z DALEKA