Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, mam taki problem z radiem FM. Stacje radio znajduje bez problemu, tylko problem jest z głosem-dźwiękiem - nie ma go. Czasami jest tak, że dźwięk stacji słychać ale po chwili przerywa jak by cyfrowo przerywało i nie ma wcale. Dodam, że wszystko inne działa tj. z dysku, z płyty, z radia AM, Bluetooth, tel. wszystko działa ok. Tylko radio FM łapie stacje wyświetla ale nie gra. Zmieniałem zasilacz na słupku tylnym ale dalej to samo, wzmacniacz w bagażniku styki czyściłem i nadal to samo. W czym może być problem? błędów żadnych nie ma. Pacjent to E93. Na falach AM szumi i gra dźwięk, na FM nie. Coś ktoś?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Jaki to sprzęt, bo tego nie napisaleś? Wnioskuje, ze CIC z opisu?

Czy to auto z USA i jak tak czy zakodowane na Europę?

Opublikowano
Tak z USA, zakodowane na EU, CIC. Professional z dużą navi 7logic. Dziś jest tak że chwilę grało po czym zaczęło przerywać i szumieć, a stacje znajduje wyświetla. Z tego co do czytałem to jest antena FM w tylnym zderzaku, gdzieś tam z rysunków widać, a miałem przypadek że sąsiad przywalił mi w zderzak, może tam coś. Tylko czemu czasami gra ok.
Opublikowano
Nie skupiał bym się na antenach, raczej szukał bym w okolicach modułu diversity, zasilanie, wtyczki, trzeba sprawdzić, czy nic nie jest zalane, od anten można zacząć, ale wszystko jest do sprawdzenia.
Opublikowano
Moduł "diversity" oglądałem, nie mierzyłem, Jest suchy, wtyczki wszystkie rozpięte czyszczone i spięte. Nic nie dało, może podmienię pod inny. Dzięki za schemat.