Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, silnik jakoś miesiąc temu stracił moc (10.8s do 100), jeździłem tak dalej bo check ani nic się nie zaświeciło. Auto ma problem z uszczelniaczami, potrafiło łyknąć aż 3L oleju na 1000km (tak, wiem że tragedia). Był zalany motul 8100 xclean, dolewałem elfa evolution 5w40 i stopniowo brał coraz mniej, a ostatnie 1200km przejechal bez ŻADNEGO ubytku w oleju (pewnie cały motul się przepalił hehe). Około tygodnia temu niespodziewanie podczas przejazdu przez próg zwalniający i próby przyspieszenia check engine zaczął mrugać a silnik chodzić na 3 cylindrach, wymieniłem cewke 1 cylindra która była wadliwa i wszystko było okej (oczywiście mocy nadal nie odzyskał ale pracował normalnie). 2 dni temu znowu check engine zaczął mrugać a buda telepać się i auto nie przyspieszało, dojechałem pomału do domu i auto stało, dzisiaj podpiąłem go pod kompa, niżej wkleję błędy jakie wyskoczyły. Problem jest dziwny bo podczas bardzo delikatnego dodawania gazu wszystko jest w porządku, a przy gwałtownym dodaniu gazu silnik zaczyna szarpać, całe auto się trząść i słychać jakby coś przerywało. Tylko że to nie jest takie proste, bo raz buda się trzęsie przy wciśnięciu w podłogę, a innym razem już nie, i tak na przemian. Mówię tu o pracy silnika zarówno na postoju jak i podczas jazdy.

3321

2738

1343

Misfire Cylinder 1 With Fuel Cut-off

1345

Misfire Cylinder 2 With Fuel Cut-off

1341

Multiple Cylinder Misfire With Fuel Cut-off

OBDII: Camshaft Position Sensor B Range/

Performance

2756

Torque Converter Clutch Pressure Control

Solenoid

2745

Intermediate Shaft Speed Sensor "B" Circuit

2742

BMW: Transmission Fluid Temperature Sensor "B"

Circuit Low

2738

Pressure Control Solenoid "F" Control Circuit

Low

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Do świeć zaglądałeś? Przy takim jego spalaniu to muszą ciekawie wyglądać. Podepnij komputer z programem do bmw (inpa lub ista) i wtedy wklej błędy.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.