Skocz do zawartości

G26 M440i xDrive Brooklyn Grey

Spotter

Rekomendowane odpowiedzi

Doczekałem się i ja. Moja przygoda z autami BMW zaczęła się 6 lat temu, gdy odebrałem swoje pierwsze F31 330i. Przesiadłem się na nie z C-Klasy W204 i wtedy poczułem, co traciłem przez tyle lat jeżdżąc z gwiazdą na masce. Podejmując decyzję o konieczności wymiany auta na nowe nie było już zastanawiania się nad marką, tylko nad modelem i wyposażeniem. W zeszłym roku, w kwietniu, udałem się do salonu BMW by rozpocząć rozmowy o konfiguracji i zakupie nowego auta. Na początku rozważałem dwa auta: G21 LCI M340i xDrive lub G31 530i. Dlaczego te dwa? Bo albo mocniejszy i fajniejszy silnik, albo większe auto i większy komfort. Ale wspólnie z żoną stwierdziliśmy, że seria 5 to dla nas za duże auto na co dzień. Na trasy, dalekie rodzinne wypady jak najbardziej, ale do codziennej jazdy już nie.

Decyzja padła na G21 LCI M340i, auto zamówione na przełomie kwietnia/maja 2022. Dlaczego tutaj teraz piszę o G26? Bo pierwotne zamówienie przewidywało produkcję najwcześniej na grudzień 2022 lub później, zaś w lipcu otrzymałem informację, że moje auto już się wyprodukowało. Jednak okazało się, że ktoś coś pochrzanił i nie było w nim dwóch pakietów, na których bardzo mi zależało. Dealer tamto sprzedał, dla mnie zamówił nowe. W zamian za to poprosiłem go, aby na weekend pożyczył mi auto z silnikiem, które sobie zamówiłem. W końcu nastawiłem się już na nowe auto. Było to G22 M440i xDrive. Po weekendzie jeżdżenia, mając świadomość nowych ekranów w M340i LCI, patrzenia na bobra który mi się co raz bardziej zaczął podobać, piękną linię, podjęliśmy decyzję o sprawdzeniu jak nam się będzie jeździło G26, czy się zmieścimy tam z dzieciakami itp. I jak się domyślacie, decyzja była pozytywna. Na koniec sierpnia 2022 podpisałem aneks do zamówienia i zamówiłem tego Szarego Tygrysa. Tak, to jest jego nazwa własna. Skąd się wzięła? Moja córka, podczas pierwszej jazdy spytała się, czy ktoś mi do bagażnika nie zapakował tygrysa, bo tak coś je ryczy :lol: No i zostało.

Poniżej kilka zdjęć z salonu podczas wydania, więcej może pokażę później na letnich kołach, jak będzie znowu czysty a pogoda ładna.

52715975359_460453aeb6_b.jpg

52715975309_ae02bc58c5_b.jpg

52716139995_7a85918331_b.jpg

52716196148_539bbf3157_b.jpg

52716139915_4aa84a5c96_b.jpg

52716196063_c9bb27b928_b.jpg

• 1 miesiąc temu...
  • 3 miesiące temu...
  • 2 miesiące temu...