Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich

Mój samochód 530 d

Mam problem z tylną szybą w klapie, otwiera się samoczynnie po odpaleniu samochodu za każdym razem.

Tam gdzie są bezpieczniki cały czas słychać tykanie na którymś z przekaźników.

Jedynym sposobem aby zamknąć tą szybę to jest zamknięcie samochodu na włączonym silniku od środka, wysiąść z samochodu zamknąć tylną szybę i wsiąść z powrotem. Szyba się wtedy nie otwiera.

Czy jestem w stanie sam się z tym uporać czy pozostaje elektryk samochodowy?

Proszę o pomoc.

Pozdrawiam

Opublikowano
Mi kiedyś sama zaczęła opadać po odpaleniu, wymieniłem komplet przekazników i już ani raz. Przekaźniki oryginalne są tanie, a że to mechaniczne układy, to się zużywają
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Dwa tygodnie temu to robiłem.

Do wymiany przycisk otwierania w szyie pod wycieraczką.

Lu odłaczyć od niego wtyczkę ale szya nie będzie się otwierała...

Drogą dedukcji doszedłem do konkluzji...!!!!
Opublikowano

Witam, pisze odnośnie tych przekaźników, kupiłeś cały komplet 12 przekaźników czy tylko jakieś moduły odpowiedzialne za tył ?

Jeśli mogę Cię prosić o więcej szczegółów będę wdzięczny, bo dzwoniłem do sklepu zajmującego się tylko częściami do BMW i gość mnie zagioł ilością przekaźników, i zapytał jeszcze o kolor tego przekaźnika, czy to aby nie pomarańczowy?

Pozdrawiam i czekam na odpowiedź