Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

Czy ktoś coś wie o akcji serwisowej na łańcuch rozrządu? Pewna osoba z grupy na FB, wstawiła zdjęcie, że ma dostępna akcje serwisową na górny/dolny łańcuch rozrządu w f10 lci 2013 n47T.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Oczywiście że jest akcja na łańcuch rozrządu. Mam F10 520d LCI 2013 N47T i tydzień temu byłem w serwisie w Bydgoszczy. Wymienili kompletny rozrząd + Egr z chłodniczką.

Z tym że wygląda to tak że najpierw robią górny łańcuch, później sprawdzają dolny i jeżeli się kwalifikuje to robią całość. U mnie akurat kwalifikował się cały, choć ja tam nic podejrzanego nie słyszałem.

Komu przysługuje akcja serwisowa można sprawdzić po vin na stronie https://www.bmw.pl/pl/footer/quick-link/bmw-vehicle-recalls.html

kod na łańcuch: 10011800500

kod na egr:10011250600

Opublikowano
Ciekawe na jakiej podstawie dodają VIN do akcji, bo chyba wszystkie n47T (25d) LCI mają dokładnie ten sam silnik.
Opublikowano
Ciekawe na jakiej podstawie dodają VIN do akcji, bo chyba wszystkie n47T (25d) LCI mają dokładnie ten sam silnik.

Silniki te same ale części użyte do ich produkcji niekoniecznie.

Różne partie podzespołów - łańcuchy z konkretną datą produkcji z odpowiednią serią... wytwpowane na podstawie najczęstszych "potwierdzonych" awarii.

Pozdrawiam SIEKIER'A

:twisted:

Opublikowano
Tak, ale z tego, co pamietam, to wszystkie n47T od 2013 roku to te same części . Chyba, że jestem w błędzie, to mnie z niego wyprowadźcie :)
Opublikowano
Tu koledze chodziło o to że nawet jak części są te same to niektóre dostawy (partie produkcyjne) są wadliwe, a bmw jak większość tego typu fabryk ma skan numeru seryjnego praktycznie każdego elementu więc łatwo może wytypować silnik w którym zamontowano łańcuch z konkretnej partii.
Opublikowano
Oczywiście że jest akcja na łańcuch rozrządu. Mam F10 520d LCI 2013 N47T i tydzień temu byłem w serwisie w Bydgoszczy. Wymienili kompletny rozrząd + Egr z chłodniczką.

Z tym że wygląda to tak że najpierw robią górny łańcuch, później sprawdzają dolny i jeżeli się kwalifikuje to robią całość. U mnie akurat kwalifikował się cały, choć ja tam nic podejrzanego nie słyszałem.

Komu przysługuje akcja serwisowa można sprawdzić po vin na stronie https://www.bmw.pl/pl/footer/quick-link/bmw-vehicle-recalls.html

kod na łańcuch: 10011800500

kod na egr:10011250600

Jaki miales przebieg?

Opublikowano
W ostatnim czasie oddawałem samochód na egr i poduszkę. Po lekturze forum zapytałem przy okazji o akcje na łańcuch rozrządu. Gość powiedział, że nic takiego nie ma i nawet o tym nie słyszał. Dodam tylko, że na akcje egr też czekałem bardzo długo aż pojawi się dostępna dla mojego auta. Trochę tego nie rozumiem.
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Witam

Ja już czekam na akcję serwisową egr już półtora miesiąca :( Ciekawe dlaczego ?

Pozdrawiam

Opublikowano

Kod akcji technicznej: 0011620600

Ktoś wie co to za akcja???

Byłem na wymianie chłodnicy z egr. Czy ta akcja jest dalej widoczna czy pojawiło się coś nowego???

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Kod akcji technicznej: 0011620600

Ktoś wie co to za akcja???

Byłem na wymianie chłodnicy z egr. Czy ta akcja jest dalej widoczna czy pojawiło się coś nowego???

Na górze po prawej stronie masz pole do wyszukiwania, to działa i nie boli.

Opublikowano
Hej.Panowie posiadam bmw e91 z 2010r Vin WBAUY11010A909225 sprawdzałem i są dwie akcje przywoławcze 0061050500 i 0061830500 i akcja techniczna 0013830200 może ktoś się orientuje czego one dotyczą?