Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam jestem tu nowy

BMW E46 cabrio 2.5 192km m54b25 2001r automat 5hp19zf tryb awaryjny

mam problem z skrzynia automatyczna 5hp19zf a raczej z jej sterowaniem chodzi o komputer sterujący który znajduje się pod maska zaraz obok komputera silnika inpa i ista_d pokazują ze sterownik się nie zgłasza jest zaznaczony na czerwono a pozostałe moduły maja błędy

ista pokazała

s 0012 - Brak możliwości komunikacji z: Sterowanie skrzyni biegów przebieg 248642

000021- ASC: czujnik prędkości obrotowej z przodu z prawej strony (już wymieniłem błędu nie ma)

000096- ASC: Sygnał can egs

0000D9- DME: Sygnał can egs

0000FB- tablica przyrządów: Brak identyfikacji CAN (EGS)

problem polega na tym ze kupiłem inny taki sam sterownik o tych samych parametrach i nadal to samo spodziewam się jakiejś przerwy w przewodach lub sterownik został ubity poprzez zwarcie a ten 2 tez jest wadliwy i nie działa bo jest po regeneracji wiec albo kupiłem wadliwy a poprzedni po prostu zakończył swój żywot lub jest dobry ale jest jakaś przerwa w przewodach

pytanie mam czy ma ktoś schemat połączenia EGS zasilanie komunikacja itp proszę o pomoc

sterownik bosch gs8.60.4 o numerach 0 260 002 642 7 512 045

jak ktoś ma jakieś informacje w sprawie pomocy i chce pomóc nr telefonu dla dobrych ludzi 796 699 033

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Sprawdź bezpieczniki obok sterownika silnika w takim klocku. Jeden z nich to zasilanie sterownika skrzyni i sond. Możliwe że masz przewody do tylnych sond przetarte, zrobiło zwarcie i bezpiecznik poleciał.
Nawet zepsuty zegar dwa razy na dobę pokazuje właściwą godzinę ;)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Na system android jest aplikacja(bezpłatna) nazywająca się AWDS, dostępna w sklepie google.

Jest to kopia starego WDS, przeniesiona na android