Skocz do zawartości

[320d Touring] Awaryjne otwieranie bagażnika od środka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na początek zaznaczę, że przeszukałem forum, czytałem podobne tematy, mam konkretne pytanie.

Sprawa dotyczy wersji Touring. Wyjąłem akumulator, zatrzasnąłem bagażnik, jest mały problem. Wiem, że można podłączyć aku, wiem też że w klapie bagażnika jest od środka na dole mała klapeczka, a pod nią czerwony wichajster do awaryjnego otwierania. Chciałbym go użyć, próbowałem, nie wiem jak, i proszę o wytłumaczenie.

Wygląda to tak, że jest klapka, pod nią otwór, i w środku od lewej strony ten czerwony plastikowy element o dziwnym kształcie - kanciasty, w środku okrągły z małą dziurką. Co się z tym robi - ciągnie, czy pcha, do siebie, od siebie, w górę, w dół, w lewo, w prawo?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ciągnie się.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano

Dziękuję.

Pod jakie narzędzie to jest zrobione, nie mam pojęcia. Próbowałem kombinerkami, nie bardzo jest jak złapać. Palec tylko zdarłem. Trzeba mieć jakiś hak.

Podłączyłem akumulator kablami pod maską, zero reakcji. W końcu wtargałem go od środka i wszystko zaświeciło.

Ewidentnie w BMW nie przewidywali, że użytkownik sam będzie wyjmował akumulator do ładowania.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jak chce się upalić sobie np. moduł poduszek to czemu nie. W nowszych bmw jest zdecydowanie więcej wrażliwych modułów, aku ładuje się pod maską, jak jest do wymiany to podaje się tam drugie źródło zasilania i dopiero wymiana aku.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.