Skocz do zawartości

Pompa abs Acc

alexsat

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Koledzy przystawiam do założenia Acc do mojej F11 lci mam wszystkie graty oprócz właśnie pompy abs,lipa straszna by kupić polift i moje pytanie jest czy podejdzie taka pompa z przedlifta?

Polift idzie kupić, najgorzej LCI z xdrive...

Nie wiem czy podejdzie, ale pompa przed liftem ma inną wtyczkę oraz inaczej rozmieszczone piny. Same połączenia wydają się być bardzo podobne (przedlift ma extra dwa piny jeżeli jest TCU, ale bez nawigacji, więc chyba można to olać).

Coś mi kiedyś przeleciało, że ktoś próbował pompy z F01 i chyba działała, ale nie pamiętam czy lift-lift czy przedlift-przedlift i czy miał xdrive.

Dodatkowo kiedyś pisałem z kimś na priv co miał "pół-lift" (2013) i miał "starą" pompę i ICM w nowej obudowie, ale nie było KAFAS2 z ostrzeganiem o pieszych. Był KAFAS jak przed liftem. I jeżeli dobrze pamiętam to był wymieniany ICM+radar ACC. Więc by wychodziło, że działała "stara" pompa z nowym ICM.

Jeżeli masz możliwości to próbuj i się pochwal czy działa. Jak nie to bym radził jednak odpuścić, bo jak coś pójdzie nie tak to taniej nie wyjdzie.

Retrofity: 2VB - TPMS (RPA -> RDC); 302 - alarm; 5AC - HBA; 5AS (Driving Assistant: LDW+FCW); 5AS -> 5AT (Driving Assistant Plus: ACC+LDW+FCW); 5AR - TJA; 6UK+5A3 - NIVI3 + Targeted illumination

Dzięki Kolego za info

Nie będę ryzykował kupując pompę przedlift, będę czekał może trafie w końcu jakaś, rozmawiałem z jednym gościem to pół roku szukał aż w końcu trafił ,lipa z poliftami szkoda ze nie mozna sflashowac samego sterownika tak jak mozna było to zrobić np w Vw