Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć wszystkim!

Od pewnego czasu borykam się z problemem w E91 LCI, którego nie był w stanie rozwiązać już drugi mechanik (Wrocław). Dzień po wymianie akumulatora (nie wiem czy to ma jakikolwiek związek) padło mi otwieranie auta z kluczyka i dostępu bezkluczykowego Passive go.

- 2 piloty nie działają

- kable w klapie podają napięcie

- moduł diversity zregenerowany (po wyjęciu z lotki był wilgotny na obudowie)

- centralny zamek działa ze środka auta, jak i otwierając z grota, auto odpala po włożeniu kluczyka do stacyjki

- ISTA nie podaje żadnych błędów

Nie mam już pomysłów. Czy miał ktoś podobny problem? Co może odpowiadać za nie działanie obu systemów tj Passive go i centralny z kluczyka?

Pozdrawiam

Opublikowano

Może to ci cos podpowie:

E92 keyless z zapisanym błędem akumulatora, po uśpieniu nie otworzysz już keyless, pilot zawsze zadziała, po otwarciu brak godziny.

Odpalisz bez kluczyka. Ładowanie akumulatora nie ma znaczenia.

Wcześniej na pierwszym etapie słabego aku zwykle po kilku dniach, nie działało otwieranie klapy, a klamka tak, tak jakby wyłączanie anten nie było wszystkich na raz tylko po kolei.

Jeśli brak otwierania połączony jest z zanikaniem godziny, to szukałbym od strony aku.

Czy uszkodzony moduł anteny blokuje działanie keyless - nie mam wiedzy, jak masz działający kluczyk mechaniczny, to proponuje odłączyć diversity i zobaczyć czy keyless zadziała.