Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Mam problem z moja e87 120i od pewnego czasu jest błąd valvetronic elektronik stwierdził ze jest to wina sterownika i trzeba go wymienić. Czy jeśli bym kupił zestaw startowy ze sterownikiem o tych samych numerach to czy po podłączeniu wszystkiego czyli sterownika i modułu CAS oczywiście z kluczykiem to czy trzeba coś kodować?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Oj. Wina sterownika silnika? Ciekawe. Zalany woda? Skad taka dziwna diagnoza. Dobrze sprawdz to z innym warsztatem.
Opublikowano
Ponoć najlepszy elektronik od bmw w okolicy. Po za tym nastawnik valvetronic wymieniony czujnik położenia walka również oraz sam wałek się nie przycina. I nadal nie można zrobić kalibracji valvetronica.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Dobry elektronik od bmw nie prosi klienta aby kupil zestaw startowy, nawet jesli jest faktycznie uszkodzony, kupuje sie samo dme i dopisuje do auta. Odpowiadajac na pytanie: kupujac zestaw startowy czyli cas+dme+kluczyk, co on zrobi z licznikiem? Bedzie niezgodnosc vinu oraz przebieg moze wyskoczyc z auta dawcy. To zla droga, tak sie tego nie robi.
Opublikowano
Nie on mi zalecił kupno zestawu startowego. Wycenił mi naprawę czyli kupno drugiego sterownika oraz kodowanie na 2000zl. A gdy chciałem kupić od sterownik to jeden ze sprzedawców powiedział mi ze można kupić zestaw startowy. Dlatego założyłem post by się dowiedzieć czy faktycznie to wystarczy.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Aha. To wszystko jasne. Nie, kupno "startera" nie wystarczy. W twoim przypadku, skoro pytasz czyli nie masz wiedzy, ta opcja odpada. Nadal trzeba zrobic licznik badz zerowac przebieg cas plus zmienic vin w cas oraz kodowac do auta.
  • 3 tygodnie później...