Zasłużeni forumowicze s0nar Opublikowano 4 godziny temu Zasłużeni forumowicze Opublikowano 4 godziny temu Nie patrzyłem ile kosztowało BRI w G60, ale z doświadczenia powiem, że warto brać 5-letnie pakiety nawet jeśli kosztują kilkanaście tysięcy złotych. Nawet jeśli ktoś nie planuje jeździć samochodem 5 lat to przy odsprzedaży jest to istotna kwestia i dużo łatwiej takie auto odsprzedać. Kupujący ślinią się na takie rzeczy jak gwarancja czy pakiet serwisowy i jest to łakomy kąsek i dość mocny argument w negocjacjach. Wracając do BRI to podam na przykładzie poprzedniego auta, 540i 2018. Tam miałem problem np. z ekranem ciekłokrystalicznym sterującym klimatyzacją/ogrzewaniem foteli i wentylacją foteli, maglownicą aktywną, pompą wody. Sama wymiana maglownicy gdyby nie pakiet to ok. 20tys. zł, pompa wody ok. 5tys. zł, ekran to ok. 3tys. zł z tego co pamiętam. Pakiety zazwyczaj się zwracają. Chcę przez to powiedzieć, że BMW to dość skomplikowane samochody (zwłaszcza te lepiej wyposażone) i jest tutaj co się zepsuć. A byle pierdółka się popsuje i leci w tysiące. W bardziej skrajnych przypadkach w dziesiątki tysięcy (silnik to już coś koło setki pln). Pakietu bym nie brał jedynie w przypadku gdybym z góry wiedział, że autem będę jeździł tylko rok czy dwa lata. W takim przypadku wystarczy standardowa gwarancja.
ryb55 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu Pełna zgoda. BRI zawsze jest opłacalne jeśli coś sie w aucie wydarzy. Wyjątek może też oczywiście stanowić sytuacja, że ktoś bierze auto w najem na 2-3 lata i oddaje, wtedy nie potrzebuje 5 letniego pakietu i kwestia argumentów przy odsprzedaży odpada
Rekomendowane odpowiedzi