Skocz do zawartości

E60/E61 regeneracja nastawnika skrzynki rozdzielczej xDrive

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Musze zregenerować swój nastawnik skrzynki rozdzielczej xdrive, o ile sama zębtka/ślimak to nie problem są dostępne, to drugiej zębatki z kompletu potrzebnej do regeneracji obecnie nigdzie nie widzę do kupienia a z nią u mnie jest właśnie problem - zjadło jej uzębienie :)

Macie pomysł gdzie zdobyć części luz może ktoś na forum zajmuje się regeneracją tych nastawników?

Zdjęcie części którą poszukuję poniżej, zaczerpnięte z archiwum alledrogo

[38b2f10892840660gen.jpg

Opublikowano

Z ciekawości spojrzałem w internet i są już na aliexpressie kompletne nastawniki do atc300 za niecałe 500 plus przesyłka z Czech, jeśli nic jeszcze nie kupowałeś, to może to zaryzykuj.

Pół roku temu jak się zabierałem za swój to za 500 można było używkę najwyżej kupić, na szczęście ja szczotki tylko miałem skończone.

Skoro ktoś takie zębatki kiedyś miał, to może uda się znaleźć.

Poza czujnikiem to nie jest to jakaś kosmiczna technologia, więc można zaryzykować chińczyka i ew czujnik ze swojego zamontować.

Opublikowano
Z ciekawości spojrzałem w internet i są już na aliexpressie kompletne nastawniki do atc300 za niecałe 500 plus przesyłka z Czech, jeśli nic jeszcze nie kupowałeś, to może to zaryzykuj.

Pół roku temu jak się zabierałem za swój to za 500 można było używkę najwyżej kupić, na szczęście ja szczotki tylko miałem skończone.

Skoro ktoś takie zębatki kiedyś miał, to może uda się znaleźć.

Poza czujnikiem to nie jest to jakaś kosmiczna technologia, więc można zaryzykować chińczyka i ew czujnik ze swojego zamontować.

Tak widziałem je na aliexpress również, rozważam i taką opcję jeśli nie znajdę tej zębatki.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Jeśli ktoś ciekawy jest nadal tematu zostawiam info dla potomnych. Kupiłem w końcu cały nastawnik z Ebay.de od sprzedawcy "gut-autoteile". Rozebrany/zweryfikowany zrobiony OK, przerzucić tylko lepiej dla spokoju ducha OE BMW czujnik ze swojego starego nastawnika i ATC śmiga jak nowe. Po wymianie wiadomo adaptacja - nie było problemów poszło od razu - napęd spina/działa jak należy.