Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Mam problem, ktoś wykodowal funkcje skręcania i poziomowania xenonu w moim aucie. Jak przywrócić ta funkcje kodowaniem ? Mam kabel oraz aplikacje na telefon bimmercode
Opublikowano
Nie wiem czy bimmercode da się to zrobić. Napewno da się to zrobić programem NCS expert na laptopa. Trzeba przekodować moduł świateł pustym plikiem *.man. To przywróci oyrginalne kodowanie sterownika. Poczytaj, pooglądaj filmy na yt na temat kodowania NCS. Nic skomplikowanego, pakiet programów w tym inpę też spokojnie znajdziesz do pobrania.
Opublikowano
Czyli musze dodać wyposażenie czy wystarczy że tym pustym pustym plikiem MAN to przekoduje jeśli ktoś usunął z listy wyposażenia skret i poziomowanie ?

Musisz dodac kod Fa i potem przekodować tzw. pustym plikiem man

• 3 tygodnie później...
  • 4 miesiące temu...
Opublikowano

Auto posiada dynamic xenon, wszystko zakodowane pod auto a zielona dioda nie miga ani nie swieci ciągiem. W inpie na teście reflektory reagują. Już naprawdę nie wiem co może być  😞

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

To zacznijmy od początku. Czy te skrętne światła sa fabryczne, czy ktos je dokładał? Który rok produkcji auta? Autko pre LCI- lampy pre LCI, auto pre LCI- lampy LCI? Czy są czujniki poziomu na wachaczach? 

Ktoś mógł założyć lampy których nie powinno być w tym aucie a do tych lamp jest sporo przeróbek w instalacji zarówno przy lampach jak i przy module LM.