Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, w maju 2022 r zakupiłem jak wyżej x3 f25 2013r. Przejechane 121 km benzyna. W lipcu poszła turbina i wał korbowy. wymieniony został rozrząd. Ostatnio pokazał się błąd „napęd jedz wolno pełna moc silnika niedostępna”. Przestał nabierać mocy, po przejechaniu kilku km pokazał się błąd „ciśnienie oleju zatrzymaj pojazd”. Olej był temperatura była Ok. Po zatrzymaniu i odpaleniu na nowo błąd znikał i odpalał się po następnych kilku km. Samochód dzisiaj oddany do mechanika który wymieniał turbinę. Konsultowałem się z innym mechanikiem który uważa ze jest nieszczelność gdzieś przy turbinie i stad ten blad a skoro była niedawno wymieniena to powinna być na nią gwarancja dlatego pojechałem tam gdzie było robione. Wiec czy to prawda ze gwarancja jest zawsze po regenerowane turbinie ? I czy ktoś miał podobna sytuacje ? Jak ona się zakończyła ?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
n20? A była robiona pompa oleju?
Samochody które były złe jak były nowe, odradzają się w Polsce jako używane BMW
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

jak n20 to pewnie od tego trzeba zacząć. Po "zwykłych" mechanikach lepiej z tym silnikiem nie jeździć - egzemplarz specjalnej troski. Szukaj kogoś kto się specjalizuje w tym silniku.

Słyszałem już opinie, że lepiej zrobić profilaktyczny remont a potem chwilę pojeździć niż czekać aż padnie całkiem - dużo części idzie odzyskać.

A lepiej tak nie jeździć jak pali Ci się ciśnienie oleju - zaraz wał będzie złomem

Samochody które były złe jak były nowe, odradzają się w Polsce jako używane BMW
Opublikowano
jak n20 to pewnie od tego trzeba zacząć. Po "zwykłych" mechanikach lepiej z tym silnikiem nie jeździć - egzemplarz specjalnej troski. Szukaj kogoś kto się specjalizuje w tym silniku.

Słyszałem już opinie, że lepiej zrobić profilaktyczny remont a potem chwilę pojeździć niż czekać aż padnie całkiem - dużo części idzie odzyskać.

A lepiej tak nie jeździć jak pali Ci się ciśnienie oleju - zaraz wał będzie złomem

Auto stoi u mechanika i czeka na diagnozę, boje się ze powie ze coś jest moja wina a to zrobił coś nie tak przy wymianie tego co wyżej napisałem. Nie jeździł przez 3 tygodnie stał pod domem, bo baliśmy się ruszyć. Jest u gościa co naprawia tylko bmw