Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć.

Zmagam się od jakiegoś czasu z problem układu chłodzenia w moim e39 523i :( Mianowicie zaczęło się od tego że zerwala mi węża od wody(Górnego). No to co pierwsze o czym pomyślałem że padł termostat i diagnoza była trafna.

Po zakupieniu termostatu nawierciłem mu mała dziurkę w obudowie ku lepszemu odpowietrzaniu i miałem nadzieję że wszystko będzie już w porządku ale niestety tak się nie stało. Ponieważ po wymianie odpowietrzeniu bmw się dalej grzało No to mówię kij wymienię pompę wody nowa pompa wody Założony i dalej ten sam problem :( No to mówię zaprowadze ja do majstra niech zrobi test na uszczelkę rest negatywny nawet odrobinę nie zabarwiła. W końcu jak udało się dojść do tego po wielu próbach odpowietrzania szukania przyczyny żeby się nie gotowała tylko trzymała pion(Szczerze sam nie wiem jak się udało już było tyle tych prób że już sam nie wiem co robiliśmy) to okazuje się że przejedzie parę km i robi zarąbiste cisnienie w układzie pompuje węże prawie jak by strzelić zaraz miały.

Z góry dzięki za odpowiedzi może cokolwiek się uda z nią zrobić bo już naprawdę nie mam siły :mad2: :mad2:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Wisko spina? Jaka jest temperatura podczas jazdy (ukryte menu)?

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.