Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam problem z skrzynią biegów Automat GM , skrzynia weszła w tryb awaryjny błąd 3 biegu nie można ruszyć do przodu ani do tylu olej zmieniałem juz 5 razy .

Czy ktoś może miał podobny problem i poradził by coś co mogło się zepsuć. Pozdrawiam

Opublikowano

Powiedziałbym, że laweta i serwis owego cudu amerykańskiej techniki.

Może jednak wypowie się ktoś kto ma takowy automat i doświadczył podobnych atrakcji.

To że wymieniałeś olej może niewiele znaczyć, bo wystarczy że ktoś wcześniej dojechał tą skrzynię nie zmieniając oleju co - powiedzmy - 60.000km.

Ciekawi mnie dlaczego do tak żwawego motoru nie dawali skrzyń ZF. Kasa czy inne "uwarunkowania"...?

Opublikowano

Pewnie kasa albo jakieś układy związane z dystrybucją aut na rynku USA.

W sumie jakby okazało się że naprawa oprze się o jakieś 6-8k (czego Ci nie życzę), to może bardziej perspektywicznie byłoby wywalić to cudo i wstawić klasyczny 6-biegowy manual?

Opublikowano
Wiesz jak się okaże że skrzynia do remontu to wsadzam 8hp jestem z UK więc taka skrzynia jakieś 2500zl plus 5000 tys sterowniki od turbo lamika .remont takiej skrzyni to granice 1500 funtów więc nie ma sensu tylko ładować 8hp w moim przypadku fajnie jak był by to konwerter w co raczej nie wierzę skrzynia ma nalotu 260tys więc jej czas nadszedł, czytałem gdzieś na angielskim forum że winowajcą są dwa zawory od lockup I od pompy oleju i to one uszkadzają konwerter i pompę.
Opublikowano

Jeśli to 330cd to szykuje się epicki projekt.

Zerknąłem na YT z ciekawości na konwersję w e46 M3 na 8HP i zastanawia mnie że nie było nic o przeróbkach blacharskich - czy to możliwe żeby taka wielka skrzynia tam weszła?

Sam ujeżdżam e46 320d z GM dobija 330kkm bez wymiany oleju(polski salon), jeszcze daje radę. Wiadomo jak padnie to złom, 330cd bym chuchał i dmuchał.

Swoją drogą jeździłem kiedyś takim 330d z GM i chodziło fenomenalnie, więcej biegów nie koniecznie znaczy lepiej.