Skocz do zawartości

bmw f11 525d 218 wymiana silnika

boodek92

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze

Dlatego zlecasz to zakładowi mechanicznemu , który ma szersze kontakty w tym świecie i to on bierze na siebie wszystkie niewiadome. Jeśli ktoś zaufany sprzeda im zły silnik to oni tracą cenny czas jak i zaufanie do sprzedającego. Ciebie nic nie interesuje. Nie denerwujesz się przede wszystkim.

Warsztaty w takiej sytuacji nie powinny brać dodatkowych pieniążków za takie cyrki. Oni dobrze wiedzą,że w takich sytuacjach klient ucieknie od nich. Dlatego szanujący się warsztat bierze takie historie na klatę i stara się doprowadzić sprawę do końca zgodnie ze sztuką.

• Odpowiedzi 50
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Dlatego zlecasz to zakładowi mechanicznemu , który ma szersze kontakty w tym świecie i to on bierze na siebie wszystkie niewiadome. Jeśli ktoś zaufany sprzeda im zły silnik to oni tracą cenny czas jak i zaufanie do sprzedającego. Ciebie nic nie interesuje. Nie denerwujesz się przede wszystkim.

Warsztaty w takiej sytuacji nie powinny brać dodatkowych pieniążków za takie cyrki. Oni dobrze wiedzą,że w takich sytuacjach klient ucieknie od nich. Dlatego szanujący się warsztat bierze takie historie na klatę i stara się doprowadzić sprawę do końca zgodnie ze sztuką.

No to właśnie dzwoniłem do tego gościa z Legnicy i on mi powiedział ze ma sprawdzonego dostawce silników z Jarocina nie znam nazwy tej firmy i mówił mi ze już kupę silników wziął od nich i nigdy nie było żadnego problemu z tego co go zrozumialem to on bierze od nich regenerowane z gwarancja na 3 miechy

A tego mechanika z Legnicy dostałem z polecenia z fb , ja jestem ogólnie z Wrocławia

• Zasłużeni forumowicze
Panowie, od poczatku, blok silnika 184 nie pasuje do 218, ktos kto tak twierdzi, nigdy tego nie robil, dalej, Fafara, jak za 17tys chca to zrobic? nie dajac zadnej gwarancji? zakup silnika po regeneracji, najgorsza opcja, oszusci. Tutaj trzeba zaufanego czlowieka i co najmniej 25tys aby to zrobic.

• Zasłużeni forumowicze

Jak ci strzelił po 150 kilometrach to moze ktos właśnie taki silnik na odpierdziel zregerenoway tam wlasnie włożył byle tylko sprzedać sztrucla. Tyle mniej więcej wytrzymuja silniki "po profesjonalnym remoncie".

Przeczytaj ten artykul, znajdz adwokata i do sądu

https://www.auto-swiat.pl/wiadomosci/aktualnosci/sprzedal-powypadkowy-samochod-za-44-tys-zl-sad-nakazal-zwrocic-kupujacemu-100-tys-zl/c6168jh

🙃🙃

Jak ci strzelił po 150 kilometrach to moze ktos właśnie taki silnik na odpierdziel zregerenoway tam wlasnie włożył byle tylko sprzedać sztrucla. Tyle mniej więcej wytrzymuja silniki "po profesjonalnym remoncie".

Przeczytaj ten artykul, znajdz adwokata i do sądu

https://www.auto-swiat.pl/wiadomosci/aktualnosci/sprzedal-powypadkowy-samochod-za-44-tys-zl-sad-nakazal-zwrocic-kupujacemu-100-tys-zl/c6168jh

Czekam, zobaczymy co ustali rzeczoznawca

Nie wierzę....

Kolejna osoba , która na około , na około drąży temat aby w odpowiednim momencie zareklamować gościa....

Masakra..... :duh:

Ale przecież Ty też cały czas próbujesz zareklamować inny warsztat, trochę hipokryzja z Twojej strony :) . Poza tym w ACS na taką operacje trzeba czekać minimum rok czasu.

Nie wierzę....

Kolejna osoba , która na około , na około drąży temat aby w odpowiednim momencie zareklamować gościa....

Ale przecież Ty też cały czas próbujesz zareklamować inny warsztat, trochę hipokryzja z Twojej strony :) . Poza tym w ACS na taką operacje trzeba czekać minimum rok czasu.

Niech Ci będzie ze próbuje zareklamować.. a to ze mi korba bokiem to sobie wymyśliłem

• Zasłużeni forumowicze
Nie wierzę....

I to mówi samo za siebie, rok.....!!!!!!!!!!

Powiem ci tak , mieszkam od nich z 360km . Jeszcze u nich nie byłem. Najzwyczajniej w świecie, oglądając ich na YouTube, oceniam ich pracę jak i zaangażowanie. Uważam ,że warto im zaufać.

Było pełno podobnych tematów, że formuowicz mając jeden , dwa wpisy przedstawia jakiś tam problem i kilka wpisów dalej wrzucany jest przez niego adres polecanego warsztatu.

Często, gęsto takie tematy były blokowane przez admina, bo było widać ewidentną reklamę .

Kolega pytał się o warsztat który dobrze ogarnia naprawę silnika to mu ją podałem.

Ja gdybym był na jego miejscu, skorzystał bym z tego aby dowiedzieć się jak najwięcej od fachowca.

• Zasłużeni forumowicze
Burza ales ty upierdzial tematu. Daj ze juz spokoj. :duh: podniecacie sie obaj niezdrowo. Wrzuc foty tej korby co wyszła bokiem :mrgreen:

🙃🙃

• Zasłużeni forumowicze
Ciekawe że to nie pasi, ja się sugerował numerem części blok +wał i jest ten sam dla 20d/25d

Czym to się różni niech się wypowiedzą fachury co robią z tym... :?:

W 184 brakuje kanalu wodnego do chlodzenia duzej turbiny, to najwazniejsze. Czasami realoem wprowadza w blad.

• Zasłużeni forumowicze

A swistak zawija... w innym poscie piszesz ze auto dopiero co kupiles z przebiegiem 230tys....dwa, moc 295KM, jasne....trzy, co ma xdrive do silnika?

Panowie, nie wydurniac sie. Tu sa ludzie co sie znaja na silnikach. :duh:

A swistak zawija... w innym poscie piszesz ze auto dopiero co kupiles z przebiegiem 230tys....dwa, moc 295KM, jasne....

No to akurat realne bo sam mam prawie 300 koni z biturbo, a wiem to bo mam aktywowany wskaznik mocy i momentu obrotowego, troche ponad 6s do 100kmh

trzy, co ma xdrive do silnika?

Do silnika nic faktycznie, za to pewnie skrzynia biegów dostaje, no ale taka sama jest montowana w dużych fordach więc raczej to jest spasowane tak żeby działało

Co do tematu no niestety, 60k za f11 to albo stara z ogromnym przebiegiem albo z silnikiem do wymiany... trąbią o tym wszędzie żeby uważać, gdybyś zaczekał jeszcze chwilę i dołożył te 30k do zakupu po cenie rynkowej, to też mógłby być wałek i tak ..

Kolega Piotrsli102 szybko się zreflektował co za pierdoły powypisywał i edytował swój post

moja wypowiedz jest skierowana do tego co napisał wcześniej Piotrsli102 ... pewnie tego nie czytałeś

Tobie osobiście współczuję awarii i problemów ...