Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzień Dobry,

BMW E91 lci 2011r.

Moje pytanie - Czy istnieje możliwość zakodowania światałem automatycznych w taki sposób aby w dzień świeciły tylko ringi, a po zmierzchu dołączyły xenony ? Bo w innym przypadku ta funkcja jest niezbyt użyteczna, a szkoda zeby xenon bez potrzeby świecił się cały czas.

Pozdrawiam.

Opublikowano
No tak powinno to działać. W dzień ringi świecą pełną mocą (pozycja Auto/zero) a w nocy załącza xenony i ringi z ograniczonym napięciem robią za światła postojowe. Mogę ustawić to w iDrive a jeśli owego nie posiadasz to jest w zegarach po naciśnięciu BC na lewej manetce. Masz takie pokrętło i tam są różne opcje konfiguracji.
Opublikowano
U mnie to działa tak, ze po włączeniu automatycznych swiateł i ustawieniu w iDrive opcji "daytime driving lights" przez cały czas święcą się xenony i ringi bez roznicy czy to dzien czy noc. po dezaktywowaniu opcji DRL w dzień nie świeci się nic, a w nocy zaplają się ringi i xenony
Opublikowano
Sugeruję konsultacje z mechanikiem. U mnie w E90 lci działa to tak samo jak "raz3rek'owi" . Cały czas ringu a jak czujnik zmierzchu wykryje że się zrobiło ciemno, to wtedy załącza xenon. Nic nie miałem do zmiany w DRL ani w żadnych innych ustawienaich